Kutsal topraklarda Kur'an öğreniyorlar

Kutsal topraklarda Kur'an öğreniyorlar

Diyanet’in ‘Hacda Kur’an dersi’ programlarına ilgi yoğun..

Halime Kökçe'nin haberi
 
Diyanet’in ‘Hacda Kur’an dersi’ programlarına ilgi yoğun.. Özellikle çocukken Kur’an-ı Kerim öğrenme fırsatı bulamayan yaşlılar, hac ibadetinin yanısıra, Kur’an’ı okumaya başlamış biri olarak dönüyor kutsal topraklardan...
 
Diyanet İşleri Başkanlığı hac ibadetini, öğrenmeye vesile kılmak maksadıyla irşad görevi kapsamında son yıllarda Kur’an okumayı bilmeyen hacılara kutsal topraklarda oldukları süre zarfında Kur’an eğitimi de veriyor. Kadın irşad görevlilerinin ders verdiği hacılardan Kur’an’a geçenlere bir de merasim düzenleniyor, küçük hediyeler takdim ediliyor. Kadın irşad sorumlusu Lamia Levent, “hacılarımız için buradan Kur’an okumayı öğrenerek dönmek haccın ikramlarından biri. Teyzelerimize diyoruz, buraya geldiğimiz gibi buradan dönmeyeceğiz. Yaşı kaç olursa olsun öğrenebiliyorlar. Çok istekliler “ diyor. Her birinin hikayesi başka, ama neden ‘çocukken öğrenmediniz’ sorusuna cevapları bir: “Köydeydik, cami yoktu, hoca yoktu, fakirlik vardı, cami olsa da hoca olsa da daha çok küçük yaşta ya kardeşlerimizi bakmamız gerekiyordu ya da tarlaya bahçeye gitmemiz.”
 
Bir harf beni mutlu ediyor
 
Havva Demir Ordu Ünye’nin Gölceğiz köyünden, 73 yaşında. “Mal besledim de para biriktirdim, fitreleri zekatları ekledim de hac paramı denkledim. Kur’an’ımı kalbime koyup öyle geldim buraya. Kocam öleli 15 sene oldu. Bir günlük sigortası bile yoktu ki bana bir şey bıraksın. Devlet iki ayda 500 lira dul maaşı veriyor. Onunla idare ettim, hac için para biriktirdim” diyor. Havva teyzenin anlatırken bile gözleri doluyor. “Buralara gelmeyi çok istedim kızım, Kur’an okuyabilmeyi çok istedimdi. 12 yıldır yanıyorum bu Kur’an’ı öğreneceğim diye. 8 yıldır bekliyorum hacca geleyim diye. Çok şükür ikisi de nasip oldu. Kuran’a geçmek burada nasip oldu” diyor.
 
Kur’an benim tesellim
 
Zekiye Çubuk da Kur’an öğreniyor ama henüz Kur’an’a geçmemiş. Onun hikayesi biraz farklı. Zekiye teyze eşini kaybedince başlamış Kur’an öğrenmeye. Eşinden bahsederken gözlerinden yaşlar boşalıyor, hem anlatıyor hem ağlıyor: “15 gün oldu öleli. Birlikte geldik buralara, şimdi onu bırakıp döneceğim. Gelmeden önce bazen kızdırmak için öyle dedim, seni orda bırakır dönerim diye. O da olsun ben oralara gidip de dönmek mi isterim ki derdi. O öyle deyince içim bir tuhaf olur ellerini öperdim. Hiç bir hastalığı da yoktu. ”
 
Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.