Kutlu Doğum’u gül suyu ve pasta ile parkta kutladılar

Kutlu Doğum’u gül suyu ve pasta ile parkta kutladılar

Ereğli Eğitim Sevenler Derneği, Kutlu Doğum Haftası kapsamında daha çok kapalı alanların kullanıldığı etkinliklerin aksine, sahil bandında herkesin katılabileceği bir etkinlik düzenledi.

Necdet Taç, Sinan Kabatepe'nin haberi:

Gül suyu serpilen alanda 2 metre uzunluğundaki pasta katılımcılara ikram edildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Eğitim Sevenler Derneği (ESDER), sahil bandında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlikte 2 metre uzunluğunda Kutlu Doğum pastası kesilirken, belediye aracı ile şehir merkezine gül suyu sıkıldı. Daha çok kapalı alanların kullanıldığı etkinliklerin aksine, sahil bandında herkesin katılabileceği bir etkinlik düzenleyen Ereğli Eğitim Sevenler Derneği üyeleri, 2 metre uzunluğundaki pastayı da alana getirdi.

Pasta kesimi öncesinde konuşma yapan dernek başkan yardımcısı Durmuş Çömeten, “Anılmaya ve anlatılmaya her şeyden daha çok layık olan Efendimiz’in (sas) kutlu doğumu ile ilgili düzenlediğimiz programı icra etmek için buradayız.” dedi. Çömeten, şöyle konuştu:

“Biz Efendimiz’i (sas) hiçbir zaman ne gönlümüzden, ne kalbimizden ne de hatırımızdan çıkarmadık. Sadece ve sadece tekrar yeniden onu capcanlı, belki taptaze hissedebilmek, hatırlayabilmek, hatırlatabilmek için bu tür programları icra etmeyi düşündük. Vatandaşlarımızın Efendimiz ile alakalı düşüncelerini paylaşabileceği bir defterin olmasını, yine şehrimizde caddelerin gül suyu ile püskürtülerek gül kokusunun Efendimiz’i hatırlatması adına yapılmasını arzu ettik.”

Üzerinde güller olan ve ‘Şefaat Ya Resulallah’ yazılı pasta İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç ve Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı tarafından kesildi. Pasta üzerindeki güller vatandaşlara dağıtıldı. Programa katılanlar Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas) hakkındaki düşüncelerini hazırlanan özel deftere yazdı.

Ereğli Belediyesi tarafından tahsis edilen araç ise gül sularını şehrin tüm bölgesine püskürterek, ilçenin gül suyu kokmasını sağladı.

Zaman