Kutlu Doğum temalı ebru sergisi açıldı

Kutlu Doğum temalı ebru sergisi açıldı

Malatya Belediyesi tarafından, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen ebru yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren eserler 'Güllerin Efendisi' adlı ebru sergi ile görücüye çıktı.

Emekliler Parkı'nda, Malatya Belediyesi Sanat Merkezi'nce düzenlenen sergide, ‘Kutlu Doğum’ temalı birbirinden değerli eserler ziyaretçiler tarafından beğenildi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır da medeniyet yarışında kültürel değerleri, koruyarak gelecek nesillere bırakılabileceğini dile getirdi. Başkan Çakır, şöyle devam etti:
“Kültürel faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Sanat merkezimiz de yeterli ilgiyi görmemiş, unutulmaya yüz tutmuş kültürel çalışmalarımızı, gönüllü hocalarımızla gelecek kuşaklarımıza öğretiyoruz. Sanat merkezimizi daha da güçlendireceğiz.”
Ebru ustası Hikmet Barutçugil ise sanatın geçmişten geleceğe kurulan köprü görevini yerine getirdiğini söyledi. Medeniyetin kültür ve sanat ile inşa edildiğini anlatan Barutçugil, gelecek nesillere daha iyi bir medeniyet bırakmak için çalıştıklarını, ithal medeniyetler yerine öz kültürlerle bunu gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Törende, yarışmada birinci olan eser sahibine 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye bin lira ödül verildi. Konuşmaların ardından, Güllerin Efendisi isimli sergi Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından açıldı. Sergi, 3 gün süreyle açık kalacak.
Stargündem