Kutlu Doğum, MEB'in iş takviminde

Kutlu Doğum, MEB'in iş takviminde

19. Milli Eğitim Şûrası'nda Kutlu Doğum Haftası ile ilgili alınan tavsiye kararı üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı, Kutlu Doğum Haftası'nı iş takvimine aldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) aldığı yeni bir karar çerçevesinde, öğrencilere yönelik Kutlu Doğum Haftası etkinliği bakanlık bünyesinde düzenlenecek.

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın her yıl hazırladığı merkez teşkilatı hizmet birimlerinin yapacağı iş ve işlemlerin belirlendiği “İş Takvimi”ne Kutlu Doğum da girdi. 2015 yılına ait iş takviminde öğrencilerin eğitimi ile ilgili ders kitaplarının hazırlanması, eğitim programlarının belirlenmesi, haftalık ders çizelgelerinin değiştirilmesi gibi milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren faaliyetler kapsamında Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri de sayıldı.

Buna göre Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne “Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile okullarda gerçekleştirilecek etkinliklerin ve uygulama esaslarının belirlenmesi” görevi verildi.
Bu görev kapsamında, genel müdürlüğü tüm okullarda yapılacak dini konulu şiir ve kompozisyon yazma yarışmaları, bilgi yarışmaları, Kur'an ve ezan okuma yarışmaları, hadis ezberleme yarışmaları, dini içerikli kitap dağıtımı gibi faaliyetlerin nasıl uygulanacağına ilişkin uygulama esasları belirleyecek.

19. Milli Eğitim Şûrası'nda Kutlu Doğum Haftası ile ilgili tavsiye kararı alınmıştı.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.