Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması

Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması

Muş İl Müftüsü Recep Uzun, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının 'Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Kültürü' olarak ele alınacağını belirtti.

Muş İl Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri dolayısıyla istişare toplantısı düzenledi. Şimdiden hazırlıklara başladıklarını belirten İl Müftüsü Recep Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği 14-20 Nisan tarihlerinde şehirde geniş katılımlı çeşitli etkinlikler yapılacağını söyledi. Muş Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen istişare toplantısına Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Müftüsü Recep Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve din görevlileri katıldı. 

“KUTLU DOĞUM HAFTASINI TAM ANLAMIYLA KUTLAMAK İSTİYORUZ”

Bu yıl daha geniş kapsamlı bir katılımın olması ve özelikle dolu dolu bir hafta geçirmek istediklerinin altını çizen Müftü Uzun, şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da haftanın dolu dolu kutlanması için anlamlı programlar hazırladık. Kutlu doğum heyecanı, Türkiyemizin her tarafından ayrı bir coşkuyla yad edilmektedir. Maksat Allah'ın son elçisi Hz. Muhammed'in (sas) bir fazla insana ulaştırılması, tanıtılması. Bu nedenle bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması 'Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Kültürü' olarak ele alınacak. Biz ademin çocukları olarak kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. Kimi sarı, kimi esmer, kimi kadın, kimi erkek, kimi Müslüman, kimi gayrimüslim. Nerede, hangi mekanda, hangi renkte, hangi dilde olursa olsun, beraber yaşamayı Allah bize emrediyor. Peygamberimiz de (sas) bunun örneğini yaşatmıştır.”

İstişare toplantısına katılan Belediye Başkanı Feyat Asya ise birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Özelikle bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın temasına dikkat çeken Asya, “Bu sene ana tema birlikte yaşama kültürü. Birbirimize karşı ön yargılı bir toplum haline getirildiğimiz bir dönemde, birlikte yaşama kültürü ve Hz. Peygamber (sas) konulu temanın işlenmesine, Türkiye'nin her coğrafyasından çok bölgemizin, coğrafyamızın ihtiyacı var.” dedi.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.