Kutlu Doğum Haftası'nı nasıl geçirmeliyiz?

Kutlu Doğum Haftası'nı nasıl geçirmeliyiz?

Gönüllerin sevgilisi, Kainatın efendisi, Sultanlar sultanı Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in yeryüzüne teşrif ettiği Kutlu Doğum Haftası'nın içerisindeyiz..

O'nu en güzel şekilde anmak, anlatmak, taa asırlar öncesinde söylediği: 'Beni görmeden bana iman eden kardeşlerimi görmeyi çok isterdim' sözlerine layık olup, o gül kokulu 'Kardeş' sözünü hakkıyla taşımak için elimizden geleni yapmalı, O'na olan bağlılığımızı ve sevgimizi bir kez daha göstermeliyiz.

Bugün insanlar faiz bataklıklarında boğuluyorsa, aile içerisinde çatırdamalar varsa, eğlenceye, zevke, sefaya dalıp, ebedi hayatı unutuyorlarsa ve de bunlar gibi, nice hayatlar hiç uğruna karartılıyorsa, bu yaralarımızın tek ilacı, O'nu tanımak ve yaşadığı hayatı örnek almaktır.

Bizler, bu sebeple Kutlu Doğum Haftası gibi önemli zaman dilimlerini fırsata çevirip, O'nu tanımalı, anlamalı, O'nun gibi yaşamalı ve yaşatmalıyız.

Ve işte bugün de inanalar için bir fırsat. Hiç zaman kaybetmeden O'nu hakkıyla tanımaya çalışmaya bugün başlayabilirsiniz..

Peki Kutlu Doğum Haftası'nı nasıl geçirmeli, en çok hangi ibadetlere ağırlık vermeliyiz?

1- Kutlu Doğum haftası'nda yapılması gerekenlerin başında hiç şüphesiz ki, Salat-ü Selam getirmek geliyor. O'nu çokça anmalı, 'Kardeşleri' olarak O'na en kalpten hislerle selamlar göndermeliyiz.

"Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin. "(Ahzab Suresi-56. Ayet)

2- Peygamber Efendimiz'in ahlakı Kur'an ahlakıdır. Bu yüzden O'nu tanımanın en güzel yollarının başında, bize müjdelediği Kur'an-ı Kerim'i okumak gelir. Sadece okumakla kalmayıp, Kainatın Kitabı'nda yazılanları hayatımıza tatbik etmeye uğraşmalıyız.

3- Gönüllerin Sultanı'nın hayatını anlatan kitapları okumalı, videoları izlemeli, O'nu ve o dönemde yaşadıklarını anlamaya çalışmalıyız.

4- Peygamber Efendimiz ne yapmış, nasıl yaşamış, namazını nasıl kılmış, orucunu nasıl tutmuş, sıkıntılara nasıl katlanmış, nasıl duâ etmiş, Allah'tan neler istemiş, ümmetine neleri tavsiye etmiş, bütün bu soruların cevabının yer aldığı Efendimiz'in sünnetlerini öğrenip, yaşantımızda O'nun hal ve tavırlarını örnek almalıyız.

5- Kainat'ın Efendisi'nin hadisleri de gittiğimiz yolda adeta ışık niteliğinde. Hadislerini sıkça okumalı, anlamalı, Hadis-i Şerif'lerini hayatımızın ölçüsüne uydurmalıyız.

6- Kutlu Peygamber'i başkalarına da hatırlatmak için, evinizde herhangi bir tatlı pişirerek, yanına belki Gül koyarak, komşularınıza dağıtabilir Onları da bu haftadan haberdar edebilirsiniz.

'Hayır'da yarışınız' diyor Sevgili Peygamberimiz.. Sizler de evinizde eşiniz ve çocuklarınızla birlikte bu hayırlı yarışa katılabilir, hafta boyunca kendinize belirleyeceğiniz hedeflere ulaşmaya çalışabilirsiniz. Haftanın sonunda ödül olarak belirleyeceğiniz küçük bir hediye, hem çocuklarınızı daha çok teşvik edecek, hem de Kutlu Doğum Haftası, güzel bir zaman dilimi olarak küçük kalbinde yer edecektir.

Son olarak şunu belirtmek gerekir ki, Efendimiz'i sadece bir gün ya da haftalık değil, her zaman anmalı, Mahşer günü O'nun Şefaatine nail olmak için bütün hayatımız boyunca çabalamalıyız.

Samanyoluhaber.com