Kutlu Doğum Haftasında final

Kutlu Doğum Haftasında final

Kutlu Doğum Haftası'nın final programı spor salonunda yapıldı

Kutlu Doğum Platformu'nca hazırlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, final gecesi ile son buldu.

Kutlu Doğum Platformu'nca hazırlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, final gecesi ile son buldu. Elbistan Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı spor salonu, Kutlu Doğum programı için gelenlerce dolduruldu.

14 Nisan'da başlayan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin kapanış töreni spor salonunda yapıldı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı programda yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı 'Peygamber Efendimizin Hayatı' konulu sınavla 'Seni Görmeden Sevenlerden Mektup' konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını İlçe Müftü Vekili İshak Selük yaptı.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin hazırlıklarının aylar öncesinden başladığını belirten Selük, "Elbistan Müftülüğü bünyesinde oluşturulan Kutlu Doğum Platformu'na katılan sivil toplum kuruluşlarının gayretli çalışmaları ve Elbistan halkının maddi ve manevi destekleri ile siz değerli din kardeşlerimizin istifadesine sunduğumuz programlar tertip etmeye çalıştık. 'Seni Görmeden Sevenlerden Mektup' yarışmasında katılımcılar, Peygamberimize arzuhal ve satırlarında Peygamberimize özlemlerini dile getirdiler. İlköğretim ve lise öğrencileri arasında yapılan Siyer-i Nebi konulu kitap okuma yarışmasındaki yoğun katılım bizleri memnun etti." dedi.

Tüm İslam Âleminin Kur'an ve Sünnet'in belirlediği kardeşlik etrafında bir araya gelmesini dileyen Selük, sözlerini "1441. doğum yıl dönümünü kutladığımız Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'a layık bir ümmet olma" dileğiyle tamamladı.

Selük'ün konuşmasının ardından öğrencilerden oluşan Kelebekler Grubu, '571 Şiiri'ni seslendirdi. Şiirlerin okunmasının ardından Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği tarafından tasavvuf musikisi dinletisi sunuldu. Daha sonra Kutlu Doğum Haftası'ndaki etkinliklerin hazırlanmasında katkısı bulunan kurum amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine plaketlerin verilmesiyle sona erdi.

haberaktüel