Kutlu Doğum Haftası-Trabzon

Kutlu Doğum Haftası-Trabzon

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon İl Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programı Atatürk Alanı’nda icra edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Seyfullah Kınalı, STÖ temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda ilk olarak söz alan Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, 1989 yılından itibaren her yıl Mayıs’ın 14 ila 20’si arasında Kutlu Doğum Haftası’nın kutlandığını belirtti.

Yoğun katılımın yaşandığı törende konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) emin kişiliğine dikkat çekti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Dünyada bazı nifak odaklarının İslam’ı terörle eşdeğer göstermeye çalıştığı bir dönemde, camilerde işlenmek üzere konu olarak birlikte yaşama ahlakını seçmiş olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve tüm alimlerimize şükranlarımızı ifade ediyorum. İslam, insan sevgisinin dinidir. Resulullah (S.A.V.) o sevginin timsali olarak Gül Peygamberi olarak anılır. Ve o, ‘bir insan haksız yere öldürüldüğünde bütün insanlık öldürülmüş gibidir’ diyerek İslam’ın mesajını dünyaya yayan önderimizdir. Öyle ki Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bu birlikte yaşama ahlakını başka dine mensup olanlarla bir arada olduğunda bile öylesine yaşamış ve yaşatmışlardır ki Mussevi ve Hıristiyan olanlar en çok O’na güvenmiştir, mallarını ve canlarını O’na teslim etmişlerdir. Ve dolayısıyla hepimizin bildiği gibi Muhammed-ül Emin olarak, en emin, en güvenilir kişi olarak anılmıştır. Yetişen nesillerimizin Allah’a (c.c.) kul, Hz. Muhammet Mustafa’ya (S.A.V.) ümmet olabilmeleri için Çarşamba, Perşembe günkü 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılacak olan söyleşi, konferans ve sohbetlere gelmelerini istirham ediyorum. 19 Mayıs Spor Salonu’nda Çarşamba günü saat 17.00’deki programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı hocamız konferans verecek. Büyükşehir Belediyesi otobüslerimiz bütün mahallelerden tamamen ücretsiz olarak vatandaşlarımızı oraya taşıyacaklardır. Yine Perşembe günü saat 14.00’te gençliğimizi orada buluşturmak üzere Trabzon’daki tüm gençlerimizi haberdar etmenizi istiyorum” dedi.

sabah 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.