Kutlu Doğum Haftası-Şırnak

Kutlu Doğum Haftası-Şırnak

Şırnak'ta İl Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program ve "Hz. Peygamber (SAV) ve birlikte yaşama ahlakı" konulu panel düzenlendi.

 Şırnak Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programda 600 kişiye yemek verildi ve ardından "Hz. Peygamber (SAV) ve birlikte yaşama ahlakı" konulu panel düzenlendi - Vali Su: "Bugün insanlığın, İslam dünyasının ve herkesin onun getirdiği barış mesajına, şefkat, merhamet, insanlık, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik mesajına her zamankinden daha fazla ihtiyacı var"

Programa, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdullah Kaplan, İl Müftüsü Ahmet Özkan, Emniyet Müdürü Celal Sel, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Geylani Cami müezzini Hasan Çil, Kuran-ı Kerim okudu.
Daha sonra konuşan Vali Su, Hz. Muhammed'in alemlere rahmet olarak gönderildiğini söyledi.

 "Onun güzelliklerini anlatmaya gücüm yetmez"
Tarih boyunca bütün mütefekkirlerin ve evliyaların Hz. Muhammed'in evrensel mesajını anlatmaya gayret ettiklerine dikkati çeken Vali Su, "İki cihan güneşi Hatemül Enbiya Peygamberimiz'in bin 444'cü kutlu doğumunu idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Şairin dediği gibi, ben sözlerimi onunla güzelleştiririm. Onun güzelliklerini anlatmaya gücüm yetmez. İşte Allah Resulü böyle bir peygamber" dedi.
Vali Su, dünyanın her zamankinden daha fazla Hz. Muhammed'in evrensel mesajına ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

" Bugün dünyanın her yerinde kan ve gözyaşı var. Uyuşturucu, fuhuş var. Her türlü kötülük var. Bugün dünya ve tüm insanlık, Peygamber Efendimizin dünyaya getirdiği ve tevdi ettiği evrensel mesaja her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bugün insanlığın, İslam dünyasının ve herkesin onun getirdiği barış mesajına, şefkat, merhamet, insanlık, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik mesajına her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. O bakımdan Kutlu Doğum münasebetiyle yapılacak etkinliklerin Peygamber Efendimizin ve onun getirdiği yüce mesajı çok daha iyi anlamamıza, vesile olmasını Cenabı Mevladan temenni ediyorum."

Daha sonra konuşan İl Müftüsü Özkan, insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden birinin Hz. Muhammed'in doğumu olduğunu ve insanların gönlüne ferah ile zihnine berraklık oluştuğunu kaydetti.

"Tarih boyunca Hz. Mumammed'den daha büyük bir şahsiyet dünyaya asla gelmemiştir"
Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zulmet ve yaralar içinde yüzen cihan, bir kurtarıcı ve bir peygamber beklerken, ayın on dördü gibi bir öksüz çıkıverdi. Kıyamet gününe kadar dünya iyilik, güzellik ve huzur adına ne sahip olacaksa, hepsinin müsebbibi ve aslan payının sahibi olan Hz. Muhammed Mustafa'dır. Tarih boyunca Hz. Mumammed'den daha büyük bir şahsiyet dünyaya asla gelmemiştir. Amerikalı bir bilim adamı yazdığı mektupları başka bilim adamlarına gönderiyor. Dünya yaratıldığı günden bu yana insanlığa en çok kimin menfaati dokundu diye yazıp gönderin demiş. Gelen cevapları bir komisyon tasnif etmiş. Birinci sırada Hz. Muhammed Mustafa çıkıyor. Bunu Müslümanlar değil, Hristiyanlar yapıyor."

Konuşmaların ardından "Hz Peygamber (SAV) ve birlikte yaşama ahlakı" adlı sinevizyon gösterisi ilgiyle izlendi.
ŞÜ İlahiyat Fakültesi araştırma görevlisi Muhammed Tayyip Nurceylan'ınn ney taksimi ve ilahilerinin ardından "Hz Peygamber (SAV) ve birlikte yaşama ahlakı" konulu panelde, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Kaplan, İl Müftüsü Özkan, ŞÜ İlahiyat Fakültesi Dekan vekili Doç Dr. Hamdi Gündoğar, ŞÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Nurullah Aktaş ve Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz sunum yaptı.

radikal

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.