Kutlu Doğum Haftası-Muradiye

Kutlu Doğum Haftası-Muradiye

Van’ın Muradiye ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bazı etkinlikler düzenlendi.

Muradiye İmam Hatip Lisesi’nin konferans salonunda başlayan Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Muradiye Kaymakamı M. Fatih Çelikel, Diyanet İşleri Başkanlığı Dışişleri Yüksek Kurul Uzmanı Nevzat Sabri Akın, Muradiye İlçe Müftüsü Selim Duman, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cami imamı Abdullah Kurt’un Kur-an-ı Kerim okumasıyla ve Selim Duman’ın selamlama konuşmasının ardından başlayan program, ilahilerin okunmasıyla devam etti. Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Dışişleri Yüksek Kurul Uzmanı Nevzat Sabri Akın; birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, “İslam dünyasında Müslümanlar gruplaşarak savaşıyorlar. Birbirlerine zarar veriyorlar. Kur’an’da Müslümanların kardeş olduklarını, birbirlerine zarar vermemeleri gerektiği belirtiliyor. Peygamberimiz toplum içinde olan batıl dinleri tasvip etmemiş. İslam dinine inanmayanlar Peygamberi öldürmek istemişler. Bu nedenle Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicret etmişlerdir. Peygamberimizin bizlere emanet olarak bıraktığı Kur’an ve sünnetlerine sımsıkı sarılarak Müslümanlığı yaşamalıyız. Müslüman’ın yaşantısı Peygamberimizin yaşantısı gibi olmalıdır. İnsanların komşu haklarına riayet etmeleri, komşuların birbirilerinden rahatsız olmamaları gerekir” dedi.

Programın sonunda şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, İlçe Kaymakamı Çelikel ise programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Dışişleri Yüksek Kurul Uzmanı Nevzat Sabri Akın’a bir plaket verdi.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftüsü Selim Duman; kurum amirleri, esnaflar ve halkı ziyaret ederek gül verirken, Muradiye Şelalesi’nde ise Kaymakam Çelikel ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle kurum amirleri ve muhtarlara yemek verdi. İlçe Merkez Camii’nin önünde ise kan bağışı yapılırken, bayan Kur’an kursu yararına da kermes düzenlendiği belirtildi.

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.