Kutlu Doğum Haftası - Kayseri

Kutlu Doğum Haftası - Kayseri

Kayseri Valiliği öncülüğünde İl Müftülüğü tarafından, 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' temalı Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen program İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından programın açılış konuşmasını İl Müftü Vekili Galip Koçer yaptı. Koçer konuşmasında, "Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından bugüne 14-20 Nisan tarihleri arasını 'Kutlu Doğum Haftası' olarak ilan etmiş, her yıl bir konu anlatmayı da düstur edinmiştir. Bu yıl 1444. yıldönümünü kutladığımız Peygamberimiz Hz. Muhammed'in bu güzel doğum gününde bir aradayız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yılki konusu 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakıdır'" ifadelerini kullandı.

Programda konuşan ve emekliye ayrılan eski İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ise programa katılanlara veda ederek, "Ben sizlere hitap etmek için değil veda etmek için karşınızdayım. 4 Nisan itibariyle emekliliğim doldu ama Resulullah'ın kutlu doğumu münasebetiyle ayrılamadım. Şu salonu peygamber sevgisiyle dolduran insanlara veda etmeden ayrılamadım. Hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Biz öyle bir milletiz ki ahlakı ve hukuku resuller resulü Muhammed Mustafa'dan miras almışız. Bizim türkülerimize, dizelerimize birlikte yaşamanın ahlakı ve hukuku beyinlerimize, gönüllerimize mermere yazılır gibi yazılmıştır" diye konuştu. Daha sonra konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Hz. Muhammed'in güzel ahlakının örnek alınacağı, yaşam tarzının benimseneceği hafta olmasını dilediğini söyleyerek, "Alemlere rahmet olarak gönderilen insanlığı güzel ahlak ve huzurla buluşturan sevgili peygamberimizin dünyayı şereflendirmeleri münasebetiyle kutladığımız kutlu doğum haftasını, onun güzel ahlakının örnek alınacağı, yaşam tarzının benimseneceği hafta olmasını diliyorum. Örnek hayatıyla kalplere ve akıllara hitap eden Peygamber efendimiz, aynı zamanda tüm insanlığa güzel ahlak, merhamet ve huzurla buluşturmuş, barışı, hoşgörüyü, merhameti, şefkati ve doğruluğu ile tüm insanlara güzel örnek olmuştur. Gözyaşının eksik olmadığı günümüz dünyasında O'nun tüm insanlığı kucaklayan insan sevgisine daha fazla ihtiyaç olduğunu, Hz. Muhammed'in insanlığı huzura kavuşturmak için sergilediği çaba ve bu yolda gösterdiği samimiyeti içeren 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku' da bu haftanın önemli bir ana temasıdır" dedi. Protokol konuşmalarının ardından Müftü Vekili Galip Koçer tarafından protokol üyelerine gül takdim edildi. Programda daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından konferans verildi. Program, İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu Konseri ve dua edilmesinin ardından sona erdi.

Programa, Vali Orhan Düzgün'ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da katıldı. 

haberler.com 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.