Kutlu Doğum Haftası-Kastamonu

Kutlu Doğum Haftası-Kastamonu

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Uludağ: - "Sevgili peygamberimiz, insanı insan yapan erdemlerin ve değerlerin odaklandığıyüce bir şahsiyetti. İslamın öngördüğü kamil insan modeli onun hayatıydı"

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ, "Sevgili peygamberimiz, insanı insan yapan erdemlerin ve değerlerin odaklandığı yüce bir şahsiyetti. İslamın öngördüğü kamil insan modeli onun hayatıydı" dedi.

Uludağ, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Kastamonu Müftülüğünün Atatürk Spor Salonu'nda düzenlediği "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı Konferansı"nda yaptığı konuşmada, milletleri millet yapan çok yüksek değerlerin olduğunu belirterek, Türk milletinin değerlerinin başında da Hz. Muhammed'in sevgisinin olduğunu söyledi.

Türk milletinin Hz. Peygamberi farklı sevdiğini ve değerlendirdiğini ifade eden Uludağ, şöyle konuştu:
"Peygamber efendimize olan sevgimizi farklı ifade etmişiz. Değerli kardeşlerim, o içimizden biri. Biz onu hep yanımızda hissettik. Öyle sevmişiz ki süleyman Çelebi, Bursa'nın bir köyünde dünyaya gelmiş, bizden biri olarak tasvir ediyor Hz. Peygamberi. Edebiyatçılarımız, romancılarımız, şairlerimiz, hikayecilerimiz onun sevdasını farklı anlatmışlar. Azerbaycan'da yetişen Fuzuli, Anadolu topraklarının oluşmasını peygamber sevgisiyle izah eder. Ecdadımız gibi, biz de bu sevginin neresindeyiz, kendimize bir bakmamız lazım."

Uludağ, İslam dünyasının bugünkü perişan haline bakıldığında Hz. Peygamberin mesajlarının iyi kavranmadığının görüldüğünü dile getirdi.
Allahuteala'nın en büyük rahmetinin Kuran-ı Kerim olduğuna işaret eden Uludağ, şunları söyledi:
"Yüce kitapta efendimize 'Sen büyük bir ahlak üzeresin' deniliyor. Hz. Ayşe validemiz de onun özel hayatına ilişkin soru sorulduğunda onun hayatının ve ahlakının Kur'an üstüne olduğunu söylüyor. Sevgili Peygamberimiz, insanı insan yapan erdemlerin ve değerlerin odaklandığı yüce bir şahsiyetti. İslamın öngördüğü kamil insan modeli onun hayatıydı. Onun hayatı, ahiret hayatımız için yaşanabilir bir örnektir. Onun temsil ettiği değerlerin iyi anlaşılması, bir bilinç ve hayat tarzı olarak canlılık kazanması lazım."

Uludağ, bugün önemli sorunlarından birinin Hz. Muhammed'in örnek hayatıyla iletişim kurulamayışı olduğunu kaydetti.

Konferansa, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Müftüsü Osman Aydın, kamu kurumlarının yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.