Kutlu Doğum Haftası - Gümüşhane

Kutlu Doğum Haftası - Gümüşhane

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen: "Kutlu Doğum Haftası'nda, Peygamberimizin aktardığı ilahi mesaja kulak vermeli, emanetine ve hatırasına sahip çıkmalı, çağrısını gür sesle dünyaya duyurmalıyız"

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kutlu Doğum Haftası'nda, Hazreti Muhammed'in aktardığı ilahi mesaja kulak verilmesi, emanetine ve hatırasına sahip çıkılarak çağrısının gür sesle dünyaya duyurulması gerektiğini bildirdi.

Çimen, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hazreti Muhammed'in insanların yoldan çıktığı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde, alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirtti.

Kutlu Doğum Haftası'nın, Hazreti Muhammed'e olan sevginin pekiştirileceği ve kardeşlik duygularının güç kazanacağı özel günleri barındırdığını vurgulayan Çimen, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin doğumu, beşeriyetin saadeti açısından insanlık tarihinin en önemli olayıdır. O, insanların en hayırlısı, en aydınlık düşüncelisi, Allah'ın son elçisi, hakikatin sadık emanetçisi, sözüne ve yaptığına herkesin güvendiği, Allah'ın insanlar arasından seçtiği bir doğruluk timsaliydi. Kutlu Doğum Haftası'nda, Peygamberimizin aktardığı ilahi mesaja kulak vermeli, emanetine ve hatırasına sahip çıkmalı, çağrısını gür sesle dünyaya duyurmalıyız."

Çimen, bu kutlu günde karanlıkların yeniden aydınlanmasını ve yoksullukların bereketlenmesini dilediğine işaret ederek, "Yolumuzu aydınlatan, yüreklerimizi aşkla, merhametle dolduran sevgili Peygamberimizin hatırasına, emanetine hep birlikte sahip çıkmalıyız. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in yolunda tüm insanlığın samimiyet ekseninde sevgi, barış ve mutluluk içinde yaşamasını diliyorum. Kutlu Doğum Haftası'nın İslam alemine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.