Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Türkiye

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Türkiye

Diyanet İşleri Başkanlığı bu seneki Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında “Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” temasını işlerken, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Sivas, Tokat ve Şanlıurfa’da peygamber sevdalısı on binlerce kişi bir araya geldi.

14 -20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası, bu yıl,  “Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” ana temasıyla yurdun dört köşesinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Sivas, Tokat ve Şanlıurfa’da gerçekleştirilen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Coşkulu kutlama programlarında imam-hatipler, salonları dolduran davetlilere Kur’an-ı Kerim ziyafeti verdi.

REYHAN VAKFI VE İSTANBUL DOSTLAR DERNEĞİ’nden  KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Reyhan Vakfı ve İstanbul Dostlar Derneği bir etkinlik gerçekleştirdi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programa, İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı. Program slayt gösterisi ve Reyhan Vakfı Başkanı Nevzat Sudaş ile İstanbul Dostlar Derneği Başkanı Gürbüz Taşdemir’in konuşmalarıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül’ün, Peygamber Efendimiz(SAV)’in hayatından kesitler anlattı. Bağcılar’da ise belediye ve ilçe müftülüğünün düzenlediği “Tevhid ve Vahdet” adlı bir program düzenlendi. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı anlamlı programa, İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılara tam bir Kur’an ziyafeti yaşatılan etkinlik, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın duasıyla son buldu. 

“TEVHİD VE VAHDET” ÇAĞRISI

Diyanet İşleri Başkanlığı, başta Ankara olmak üzere tüm yurtta Kutlu Doğum Haftasına yönelik konferanslar ve etkinlikler düzenliyor. Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği, “Kutlu Doğum”  programlarında, Hz. Muhammed(SAV)’in hayatından kesitler anlatıldı. “Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” temasıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, Kur’an ziyafetleri, hadis yarışmaları ve çeşitli konferanslar düzenlendi.

Tokat’ta belediye ve il müftülüğünün müşterek düzenlediği ve Kutlu Doğum etkinlikleri yeraltı çarşısında gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu birer konuşma yaptı.

Şanlıurfa’da Peygamber Sevdalıları platformu tarafında gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliklerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği Paşabağı miting alanında düzenlendi. Etkinliğin başlamasına saatler kala genç, yaşlı, kadın ve çocuk, ellerinde Tevhid bayraklarıyla salâvat ve tekbirler getirerek etkinliğin yapıldığı alana geldi. Etkinlik Eyyüp Peygamber Camii imam-hatibi Bekir Polat’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu Arapça, Kürtçe ve Türkçe mevlid-i şerif okudu. Okunan mevlidde duygulu anlar yaşandı.

KKTC’DE HZ. MUHAMMED (S.A.V) ANLATILACAK

Hz Muhammed’in doğumu yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de çeşitli etkinliklerle anılıyor. Din İşleri Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilmeye devam eden programlarda, sohbet, konferans ve panellerle Hz. Peygamberimiz anılacak ve O’na duyulan hasret dile getirilecek. 

 GÖRMEZ: ÇOCUKLARA TEVHİD ANLAYIŞINI İYİ ANLATALIM

Edirne’de, ‘’Türkiye’de din eğitimi ve öğretimi’’ programında Trakya ve Balkanlar’daki imam-hatip lisesi müdür ve öğretmenleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çocuklara milli, ahlaki ve manevi duyguları öğreten öğretmenlere büyük görevler düştüğünü, öğretmenlerin yaptığı çalışmaları daha ileri noktalara taşıması gerektiğini anlattı. Görmez, “Tevhid anlayışımızı çok iyi öğrenip kendi çocuklarımıza, öğrencilerimize en doğrusunu anlatmamız gerekiyor. İnsanlığın bugün yaşadığı en büyük sorun, insanlığın değersizleşmesidir.” dedi.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.