Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Şanlıurfa

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Şanlıurfa

"Peygamberler Şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yaklaşık 10 bin kişiye sabah namazının ardından tirit ikram edildi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberler Şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da , binlerce kişiye sabah namazının ardından tirit yemeği dağıtıldı.

Haliliye Belediyesi ile Haliliye Müftülüğünün organize ettiği ve bir yemek şirketi tarafından hazırlanan tirit, merkeze 45 kilometre uzaklıktaki Kısas Mahallesi'nde sabah namazı sonrası vatandaşlara ikram edildi.

Etkinlikte aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi, ikramın yapıldığı okul avlusu ve çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar tiriti alanda hazırlanan masalarda yedi.

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ve Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, tirit dağıtarak vatandaşlarla sohbet etti.

Gazetecilere yaptığı açıklama yapan Açık, Kutlu Doğum Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti.

Müftülük olarak ilçe belediyeleri ile merkeze uzak mahallelerde bu yıl ilk defa program düzenleyeceklerini kaydeden Açık, şunları söyledi:

"Önceki yıllarda belirli yerlerde yapıyorduk bu etkinliği ve çok izdiham oluyordu. Ama son iki yıldır bunu mahallelere dağıttık. Tirit Peygamberimizin sevdiği yemek diye ona aşırı bir düşkünlük var burada ve halk buna çok değer veriyor. Bu vesileyle zengin, fakir, köylüsü, şehirlisi kısaca herkes burada sofrasını paylaşıyor bir nevi Halil İbrahim Sofrasının devamı olmuş oluyor. Rabbim yiyenlere şifa, hazırlayanlara ecrini versin diyorum."

Vatandaşlar da yemeğin lezzetli olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan yetkililer, 10 bin kişi için yapılan hazırlıklar kapsamında, yaklaşık 2 ton et, 1 ton limon, 2 ton yoğurt, 150 kilogram sarımsak ve 5 bin ekmek kullanıldığını belirtti. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.