Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Kocaeli

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Kocaeli

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kocaeli İl Müftülüğü tarafından İzmit Yenicuma Camiinde “Kutlu Doğum Haftası Açılışı ve Kur’an Ziyafeti” programı düzenlendi.

Risale Haber - Haber Merkezi

Program, İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi Kıraat hocası Mehmet Kılıç tarafından kıldırılan sabah namazı ile başladı. Ardından Kocaeli İl Müftümüz Yusuf Doğan tarafından yapılan tesbihât ile devam etti. Tesbihâtın sonunda Kocaeli İl Müftümüz Yusuf Doğan yaptığı,  “Rabbimiz birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Kur’an, sünnet eksenli yeni bir toplum inşaa etme şansına sahibiz değerli mü’min kardeşlerim. Kur’ân’ın yolundan ayrılmamalıyız. Efendimizin sünnet-i seniyyesinden ayrılmamalıyız. Cenâb-ı Hak ve Tekaddes Hazretleri bizleri bu istikametten ayırmasın” dedi.

Daha sonra Kâri Adem Bilir, Kâri Yavuz Mutlu ve Mevlidhan Ruşen Yakar okudukları Kur’an ve kasidelerle programa katılan vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattılar. 

Kur’an ziyafetinin ardından programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı, “Hz.Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu konuşma yaptı. Konuşmasında Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in hayatından örnekler veren Osman Tıraşçı, “Bizler öyle bir nimete erişmişiz ki, o da iman nimetidir. Resûlullah Efendimize (sav) şefkat kanatlarını germiş, onun yanı başında yaşayan amcasına iman nasip olmuyor. Onunla aynı sokakta yürümüş insanlara, Ebu Cehil gibi insanlara iman nasip olmuyor. İman, Resûlullah Efendimizden (sav) binlerce kilometre uzakta asırlar sonra yaşayan insanlar olarak bizlere nasip oldu. Bundan daha büyük bir nimet tasavvur edilebilir mi?” dedi.

Sabah namazı ile başlayan programa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, Sami Çakır, Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, İlçe Müftüleri, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programdan sonra İzmit Belediyesi tarafından çorba ikramı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.