Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Her eve bir kitap

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Her eve bir kitap

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası kapsamında Peygamber Sevdalıları Platformunca evlere 150 bin adet "Peygambere Uyun ki Allah Sizi Sevsin" adlı siyer kitabı hediye edildi, 200 bin el ilanı dağıtıldı, 20 bin duvar afişi asıldı.

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası kapsamında Peygamber Sevdalıları Platformunca evlere 150 bin adet "Peygambere Uyun ki Allah Sizi Sevsin" adlı siyer kitabı hediye edildi, 200 bin el ilanı dağıtıldı, 20 bin duvar afişi asıldı.

Kırsaldaki eylemlerini şehirlere taşıyan PKK'lı teröristlerin yaşamı hiçe sayan saldırılarına rağmen çalışmalarını sürdüren Peygamber Sevdalıları Platformu, bu yıl Kutlu Doğum Haftası dolaysıyla ülke genelinde planlanan 300'ü aşkın etkinlikten 200'ünü bölgedeki yerleşim yerlerinde gerçekleştiriyor.

Etkinliklerde Hazreti Muhammed'e (sav) gönül verenleri bir araya getiren platform, bu yılki programları "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed (sav)" başlığı altında yapıyor.

Platform tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla önceki yıllarda her eve ilahi CD'si ve Kur'an-ı Kerim hediye edilirken, bu yıl evlere 150 bin adet "Peygambere (sav) Uyun ki Allah Sizi Sevsin" adlı siyer kitabı hediye edildi, 200 bin el ilanı dağıtıldı, kentin farklı yerlerine 20 bin duvar afişi asıldı.

Diyarbakır'da Bağlar ilçesinde Nevruz Parkı alanında yarın düzenlenecek etkinliğe vatandaşları davet eden platform üyeleri, etkinliğin her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkulu geçmesini bekliyor.

"İnsanlar öz yurdunda muhacir duruma düştü"

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Sahabe Kültürünü Yayma,Yaşatma, İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe-Der) Başkanı Muttalib Yuva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum etkinliklerinin halk tarafından çok güzel karşılandığını, konu Peygamber Efendi olunca büyük bir sevgi yaşandığını bildirdi.

"Etkinliğe 'İki elimiz kanda da olsa geleceğiz. Koma da olsak yine geleceğiz' diyen vatandaşlarla karşılaştık." diyen Yuva, bunların sevindirici olduğunu anlattı.

Yaşanan terör saldırılarına tepki gösteren Yuva, şöyle dedi:

"Dört aydan fazla bir terör saldırısı yaşandı. Bu süre içerisinde on binlerce insan evini terk etti. İnsanlar öz yurdunda muhacir duruma düştü. Kendi topraklarını ve kendi evlerini bırakmak zorunda kaldılar. Biz ise Müslümanca faaliyet yapmak için elimizden gelen gayreti sergilemeye çalışıyoruz. Dağıttığımız kitaplar da bu örneklerden biridir. Topluma yararlı olan etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. İnsanlara zarar verecek davranışlara karşıyız. Bununla beraber insanlara zarar vermediğimiz gibi zararlarını gidermeye yönelik faaliyetlerimiz vardır."

Gidilmeyen ev ve sokak kalmadı

Kutlu Doğum etkinlikleriyle halka terör saldırlarını unutturmak istediklerini dile getiren Yuva, dağıttıkları kitap sayesinde insanların Peygamber Efendiyi tanıyacaklarını, Peygamberini (sav) tanıdığı zaman bir Müslümanın nasıl olması gerektiğini öğreneceklerini aktardı.

Diyarbakır'da Kutlu Doğum etkinliğine davet aşamasında gidilmeyen ev ve sokak kalmadığını vurgulayan Yuva, vatandaşları yarın düzenleyecekleri etkinliğe davet etti.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.