Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Hatay

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Hatay

Dörtyol ilçe Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, "Hazreti Peygamber Tevhit ve Vahdet" konulu program düzenlendi.

Dörtyol ilçe Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, "Hazreti Peygamber (sav) Tevhit ve Vahdet" konulu program düzenlendi.

Dörtyol Halk Eğitim Salonun da düzenlenen Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'anı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftüsü Hüseyin Taner, burada yaptığı konuşmada, Peygamberin gösterdiği yoldan yürümek ve tavsiyelerine uymak hayatımıza bir yön vermemiz açısından son derece önemli olduğunu belirterek, Peygamber tavsiyelerine uyulduğu zaman kardeşliğin sevginin saygının hoşgörünün temelinin kendiliğinden atılacağını kaydetti.

Defne ilçe Müftüsü Necati Gündüğdu, "Hazreti Peygamber (sav) Tevhid ve Vahdet" konulu sunumunda bütün peygamberlerin ilk davetinin tevhid olduğunu söyledi.

Tevhidin, hak yoluna girmenin başlangıcı ve Allah'a inanmanın ilk basamağı olduğunu dile getiren Gündoğdu, Hazreti Muhammed'in doğum sürecinden yaşayış şekli ve islamiyetin yayılması konularında bilgiler verdi. Program kapsamında ayrıca, müftülüğe bağlı Nazife Yurtlu 4-6 yaş grubu öğrencileri Peygamberi konu alan Oratoryoyu seslendirdi. Antakya ilahi gurubu şiir ve ilahi dinletisi gerçekleştirdi. Programa, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.