Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Bayburt

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Bayburt

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında merkez kapalı spor salonunda Kuran-ı Kerim ziyafeti, 1001 Hatim merasimi ve duası yapıldı.

İl Müftülüğünce hazırlanan programa Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Kurum amirleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda selamlama konuşmalarını yapan Vali Yusuf Odabaş, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) doğum yıl dönümünü biz Kutlu Doğum Haftası olarak bu haftayı kutluyoruz. Kâinatın Peygamberi acaba kutlamaya ihtiyacı var mı? Kâinatın Peygamberi kutlanmaya ihtiyacı yok. Kâinatın Peygamberinin insanlara getirmiş olduğu sünneti ve göstermiş olduğu İslam'ın öğretilmesi öğrenilmesine ihtiyacı var. Bu nedenle biz Kutlu Doğum Haftasını kutluyoruz. Bu hafta dolayısıyla bizler Peygamber Efendimize gönderilmiş olan Kuran-ı en iyi şekilde okuyabilme getirmiş olduğu sünneti seciyesinin en iyi şekilde öğrene bilmek için öncelikle bizlerin yarınları olan gençlerimize, çocuklarımıza, yavrularımıza en iyi şekilde eğitmek zorundayız. Eğer biz çocuklarımıza, yavrularımıza İslami eğitimi vermiş olsaydık, Kuran-ı öğretmiş olsaydık, Peygamber Efendimizin hayatını öğretmiş olsaydık, bu gün Doğuda ve Güneydoğuda, dağlara çıkan devletine ve milletine, devletin silahlı güçlerine silah çeken gençlerimiz olur muydu?
Öyleyse biz gençlerimize sahip çıkalım. Gençlerimizi, Kuran eğitimiyle başlatalım, Peygamber hayatını öğretelim milletine, memleketine, ülkesine hayırlı birer evlat olarak yetiştirmek için gayret sarf edelim. Bu sorumluluk bizde arkadaşlar, eğer sorumluluğumuzu yerine getirirsek daha kalkınmış ülke olarak yol almış oluruz. Evet, ben teşekkür ediyorum en büyük teşekkürü Cumhurbaşkanımıza, mevcut hükümetimize teşekkür ediyorum bir zamanlar Kuran eğitiminin yasak olduğu çocuklarımızı Kuran eğitimi aldıramadığımız dönemlerden geliyoruz. Ben bunu yaşadım çocuğumu camide Kuran eğitimine gönderemediğim günleri yaşadım. Ama bu gün öylemi hükümetimizin aldığı kararlar doğrultusunda ilkokul ikinci sınıftan itibaren Kuran eğitimi başlamış durumda bütün öğrencilerimizin %82'ni artık ilkokul ikinci sınıfta Kuran ve Arapça eğitimine başlamış durumda. Bu ne büyük bir nimet, şükretmemiş lazım, bunu yapanlara, bu tercihleri önümüze koyanlara, bu kararları çıkartanlara ve bu çocuklarımızın İlkokulda, Ortaokulda ve Lisede Kuran ve Peygamber hayatını dini bilgileri seçme ve öğrenme hakkını bizim halkımıza, bizim gençliğimize, bizim yavrularımıza veren bu hükümete, bu devlete ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmemiz lazım. Teşekkür etmek yetmez, hükümet temsilcilerimizin bize sağladığı bu imkânı, çocuklarımızı bu okullara, bu dersleri seçtirerek okumasını sağlamak zorundayız. Bu bir sorumluluk yarın bizleri temsil edecek olan bu gençler mutlaka bu dersleri bu yaşta almak zorunda.
Bu çocuklarımızı Kuran eğitimi alan Peygamber hayatını öğrenen gençler olarak yetiştirildiğimiz zaman, hiçbiri; dağa çıkmaz, bölücülük yapmaz. Çocuklarımızın iyi yetiştirme, sorumluluğu ve zorunluluğu bizdedir. Bu sorunluluk ve bu duygu içerisinde hepinizin Kutlu Doğum Haftasını kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımız sunuyorum." dedi.
İl Müftülüğü merkez Gülnida Kur'an Kursu 4-6 yaş grubu öğrencilerinden Elifnaz Karapınar ve Abdullah Salih Güllü tarafından Kuran-ı Kerim okundu.
Vali Yusuf Odabaş, Bayburt Gurup adına Salih Çakır'a katkılarından dolayı plaket verdi.
Şiirlerin ve ilahilerin okuduğu programda ilimize misafir olarak gelen din görevlilerinin Kuran-ı Kerim okumasının ardından İl Müftüsü Kemalettin Aksoy'un dua etmesiyle program sona erdi.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.