Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Adana

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Adana

Kutlu Doğum Haftası, Adana İl Müftülüğü'nce düzenlenen etkinlikle kutlanmaya başlandı.

Kutlu Doğum Haftası, Adana İl Müftülüğü'nce düzenlenen etkinlikle kutlanmaya başlandı.

Menderes Spor Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, 3 aylara girilen ve ramazanı karşılamaya hazırlanılan bu günlerin tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini diledi.

Tüm alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (SAV) rehberliğinde, İslam'ı anlamaya ve yaşamaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Büyük, "İslam alemindeki bugünkü manzara hiç iç açıcı değil. Batı dünyası, İslam alemini horluyor ve aşağılıyor. Ülkemizde de içimizdeki hainler bizlere acılar yaşatıyor. İşte bu nedenle bugünkü gibi günler çok önemli. Peygamberimizi (SAV) doğru anlamak, onun rehberliğinde rahmet dininin gereklerini yerine getirmek çok önemli" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Kutlu Doğum Haftası'nın dünyada en güzel ve anlamlı kutlandığı yerin Türkiye olduğunu belirterek, Hz. Muhammed'in (SAV) güzel ahlakıyla çizdiği yolda samimiyetle ilerlemenin önemli olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Arif Gökçe ise İslam ümmetinin tarihin en zor süreçlerinden birini yaşadığına dikkat çekerek, Irak'ta, Suriye'de ve neredeyse tüm İslam coğrafyasında çatışmaların, intihar saldırılarının, cami bombalamaların, şiddetin ve vahşetin giderek arttığını dile getirdi.

Batı dünyasında İslamafobi'nin giderek yükseldiğini ve İslamiyet'in hak etmediği kavramlarla anılmaya başlandığını dile getiren Gökçe, "Zaman birlik ve beraberlik zamanı" dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakfı'na katkı sağlayan hayırseverlere plaket verildi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.