Kutlu Doğum Haftası - Eskişehir

Kutlu Doğum Haftası - Eskişehir

Eskişehir'de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren mahkumlara ödülleri verildi.

Eskişehir'de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren mahkumlara ödülleri verildi. Yarışmada, birinciliği 100 sorunun tamamına doğru cevap veren 2 mahkum paylaştı.

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen törende konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İslam medeniyetinin gönüllere hitap ettiğini söyledi.

İslam dininde ölene kadar açık bir tövbe kapısının olduğunu dile getiren Tuna, şunları kaydetti:
"Bu inanç sistemini bize ileten Peygamber Efendimiz var. Hazreti Muhammed, Allah'ın son elçisi, hakikatın sadık emanetçisi, sözüne ve yaptığına herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin. 'Bütün insanlar bir tarağın dişleri gibi eşittir' diyen Hazreti Peygamber bugünkü insan haklarının ilerisinde bir bakış açısıyla bütün statüleri eşitlemiştir. İster zengin, ister fakir herkes eşittir. Ömrümüzün gaflet uykusunda geçen bir rüya olmaması için Hazreti Peygamber iki cihan saadetine uzanan aşk yolunun yegane rehberidir."

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı da çeşitli suçlardan tutuklu veya hükümlülerle ilgili devletin ceza infaz sistemindeki önemli bir amacın da insanları ıslah ederek topluma kazandırmak olduğunu vurguladı.

Bu kurumlarda kalanların cezaevinden çıktıklarında tekrar toplum içinde sıkıntıya düşmeden yaşamlarını devam ettirmelerini amaçladıklarını belirten Kapıcı, "Bu bakımdan Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimizin yaşayışını, birlikte yaşama ahlakını, hadis ve mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek, layıkıyla anlamak ve uygulamak için bir hatırlatmadır" dedi.

Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı işbirliğiyle mahkumlar arasında Siyer-i Nebi Okuma Yarışması düzenlendiğini anımsattı, yarışmada sorulan 100 soruya verilen cevaplardaki doğruluk oranlarının kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 100 sorunun tamamını doğru bilen Ali Karataş ve Reşit Özer'e birincilik ödülü verildi. Yarışmada, mahkumlardan Namık Baydar ise ikincilik ödülüne layık görüldü.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.