Kutlu Doğum Haftası-Esenler

Kutlu Doğum Haftası-Esenler

Esenler Belediyesi, Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğumunu müjdeleyen "Kutlu Doğum Haftası"nı bir dizi etkinlikle kutlamaya başladı.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler İlçe Müftülüğü, Esenler İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Esenler Müftüsü Halil Şekerci ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğumunu müjdeleyen Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçede düzenlenecek 7 farklı yarışmaya 70 bin öğrencinin katılacağını söyledi.

“ONA LAYIK OLMALIYIZ”

Esenler Müftüsü Halil Şekerci de, "bugün İslam ülkelerinin Hz Muhammed’in ahlakı ile yaşamaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların ve buhranın çözüm yolu, Peygamber Efendimizin sünnetinden ve ahlakından geçmektedir" dedi.

Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlı olmasını dileyen Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı da, "Ona layık olacak şekilde davranmalıyız. Yeryüzünün her tarafında edep ile yaşamalıyız" diye konuştu.

“HZ. MUHAMMED’İN SÜNNETİ İLE YAŞAYALIM”

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise, peygamberin mütevazi kişiliğine işaret ederek şunları söyledi:
"Kendisi burada olsa bizlere ’Ey iman edenler’, ’Ey Müminler’ ya da ’Değerli kardeşlerim’ diye hatip ederdi. Birimizi diğerinden ayırmazdı. İşte böyle bir peygamberin ümmetiyiz. O yüzden onun sünnetinden ve hadislerinden ayrılmadan yaşamamız gerekiyor. Bu şekilde Hz. Muhammed’i daha iyi anlamış oluruz."

Konuşmaların ardından etkinlikler kapsamında düzenlenen En Güzel Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması’na geçildi. Yarışmada orta öğretim öğrencileri, Kur’an-ı Kerim’den kendilerinin belirlediği ayetleri okudular. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, 20 Nisan Pazartesi günü yapılacak finalle belirlenecek.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Esenler, sohbetlerden ilahi konserlerine, fotoğraf sergisinden çeşitli yarışmalara kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. En Güzel Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması’nın yanı sıra "Ezbere Hadis Okuma Yarışması", “Hz. Muhammed’in (s.a.v) Hayatı bilgi yarışması", "İlahi Okuma Yarışması", "Naat-ı Şerif Okuma Yarışması" ve "Hz. Peygambere Mektup Yarışması" düzenlenecek. Esenler’deki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 30 Nisan Perşembe günü sona erecek.

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.