Kutlu Doğum Haftası - Bilecik

Kutlu Doğum Haftası - Bilecik

Bilecik İl Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okunmasının ardından cami çıkışı cemaatine kutlu doğum aşı dağıtıldı.

Bilecik İl Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okunmasının ardından cami çıkışı cemaatine kutlu doğum aşı dağıtıldı.

Bilecik merkez Osmangazi Camii'nde Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okunmasının ardından cemaate konuşma yapan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Hazreti Muhammed'in, insanlığın şımardığı, kimliğini kaybettiği bir dönemde tebliğ için görevlendirildiğini söyledi. Hz. Muhammed'in, hidayet ve dürüstlük önderi olduğunu vurgulayan Akkuş, konuşmasına söyle devam etti.

"Yüce Allah'ın en sevdiği kul olan efendimiz toplum ahlakını dizayn etmek için gönderildi. Bugün bakıyoruz ki toplum ahlakı çökme noktasına gelmiş. Peygamberimiz son peygamber olduğuna göre bizi, kendimizden başka uyaracak bir kişi yok. Bizim yegane önderimiz, kılavuzumuz, şefaatçimiz bizim son peygamberimiz Hazreti Muhammed efendimiz dünyanın cehenneme döndüğü bir dönemde Allah'ın dünyasını cennete çevirmek üzre gönderilmiş son peygamberdir. Bu günde 21. asrın cahiliye insanları dünyayı cehenneme çeviriyorlar. Yeryüzünün değişik yerleri kan ve göz yaşı ile boğulmaktadır. İnsan yerlerinden edilmekte. Malları, canları, namusları, kutsal değerleri ayaklar altına alınmaktadır. Dünyada değil İslam dünyası da aynı hezimet içerisine girmiştir. Ayet ve Peygamber Efendimizin hadislerinin ışığında istikametimizi doğrultup gerçek hidayeti bulmalıyız."

Cuma namazı çıkışında dağıtılan kutlu doğum aşına Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca ikram sonrası Başkan Yağcı, belediye tarafından yenilenen Osmangazi Camii'nin abdest alma yeri ve tuvaletlerini gezdi. 

haberler.com 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.