Kutlu Doğum Haftası-Bilecik

Kutlu Doğum Haftası-Bilecik

MHP Bilecik Milletvekili Şeker: "Bizi var eden değerlerin zedelendiği günümüzde, Hazreti Muhammed'in hayatından, sünnetinden ve ahlakından her müminin ders çıkarması gerekmektedir"

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, "Bizi var eden değerlerin zedelendiği günümüzde, Hazreti Muhammed'in hayatından, sünnetinden ve ahlakından her müminin ders çıkarması gerekmektedir" dedi.

Şeker, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, insanlığın var oluş gayesinin en güzel abidesinin, insanlığın övünç kaynağı ve kurtuluş rehberi, Hazreti Muhammed'in doğumu vesilesiyle, O'nu anmak ve anlamak, yeniden idrak etmenin nasip ve şefaatine nail olması temennisinde bulundu.

İnsanlığın buhran ve bunalım yaşadığını, cehalet, şiddet ve gafletin her kıtada kol gezdiğini ifade eden Şeker, şu görüşlere yer verdi:

"Vicdan, merhamet ve adalet artık bulunmaz olmuş. Şöyle bir ülkemize ve dünyaya bakınız. Yetim, yoksul ve kul hakkı yok sayılıyor. Bizi var eden değerlerin zedelendiği günümüzde, peygamber efendimizin hayatından, sünnetinden ve ahlakından her müminin dersler çıkarması gerekmektedir. Dünya kan revan içinde, insanlık çaresiz, umutlar virane olmuş, Müslümanların yaşadığı coğrafyalar kan gölüne dönmüş, batı emperyalizmi müminlerin tertemiz topraklarında kirli senaryolar üretmekte. Başımızı kaldırıp ufka baktığımızda, O'nun aziz hatırası inancımızı tazeliyor. İnsanlığın ruh dünyasının çölleşmeye yüz tuttuğu bu zamanda, muhtaç olduğu iman ve ahlak ummanı yalnız ve ancak Hazreti  Muhammed'de, O'nun bıraktığı yüksek idrakte, ehlibeytinde ve ashabında, yolunda yürüyen ve milletimizin ruhunu yoğuran gönül erlerindedir. "Kutlu Doğum" adı ile efendimizi anmak ve anlamak, gururla söyleyelim ki, dünyadaki Müslümanlara ülkemizin ve milletimizin bir çağrısıdır. Türk milletinin peygamber efendimize duyduğu kadar saf, temiz ve aşk derecesinde bağlı bir sevgiye şahit olunmamıştır. Böylesi aşk derecesinde bir iman milletimize mahsustur."

radikal 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.