Kutlu Doğum Haftası-Ardahan

Kutlu Doğum Haftası-Ardahan

Ardahan’da Kutlu Doğum Haftası, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında Kazım Karabekir Paşa spor salonunda kutlama programı düzenlendi. Programa Ardahan Valisi Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve eşi Cevriye Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, İl Müftüsü Aytekin Yılmaz, kurum müdürleri, din görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından başlayan program da İl Müftüsü Aytekin Yılmaz, günün önemine ilişkin konuşma yaptı. Müftü Yılmaz’ın konuşmasının ardından programda Hazreti Peygamber konulu sunum gerçekleştirildi.

Program da konuşan Vali Ahmet Deniz, insanlığın temelinde sevgi ve hoşgörünün olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Vali Deniz şunları konuştu; “Sevgi, saygı, hoşgörü ve insani değerlere sahip isek, o zaman insanız. Sevginin, hoşgörünün olduğu yerde güzellikler vardır. Eğer bu değerleri kaybedersek, insanlığımızı da kaybetmiş oluyoruz. Çağımızda gelişiyoruz, büyüyoruz, kalkınıyoruz fakat iç huzurumuz yoksa, gerçek anlamda inancımız yoksa mutlu olmamız mümkün değildir. Onun için baktığımız zaman, Merhamet, sevgi, saygı ve hoşgörünün bizim geçmişimizde çok sayıda örneği olduğunu görmekteyiz. Günümüzde batı, insan hakları, demokrasi, temel hak ve özgürlükler derken maalesef samimi değil, çifte standart uyguluyor. Batı, Bosna’da on binlerce Müslüman katledilirken, sessiz kaldı. Ama şimdi yüz yıl öncesine giderek, bizim tarihimizle ilgili soykırım iddiasında bulunuyor. Bu nasıl bir ikiyüzlülüktür? Bunlar için hepimizin iyi düşünmesi lazım. Kendi coğrafyamızda etrafımıza baktığımız zaman güya İslam adına hareket eden terör örgütleri insanları öldürüyor. Böyle bir şeyi İslamiyet ile bağdaştırmak mümkün değildir. Biz bu coğrafyada, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde birlik ve beraberliğimizi hep muhafaza ettik. Kimse kimseyi ötekileştirmedi. Alevisiyle, Sünnisiyle, Türk, Kürt, Laz, Çerkez’iyle hep birlikte bir bütün halinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz için hala büyük bir devletiz. Onun için her zaman için bir hedefimiz, hayalimiz olacak. Bugün, bu devlet için Türkiye’nin dışında milyonlarca insan dua ediyor. Çünkü Müslüman coğrafyalarında ve Türk coğrafyalarında o insanlara kol kanat gerecek başka bir ülke daha yok. Bizim her şeyimiz gençlerimizdir. Onları milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetiştirebilirsek, Peygamber efendimizin hayatını, mesajlarını, düşüncesini hem öğrenir, hem öğretebilirsek, o zaman gelecek kuşaklar bizim olacak. Bizim için önemli olan Peygamber Efendimizin hayatı ve düşüncesidir. Kutlu Doğum Haftaları bu anlamda bizler için büyük vesile olmaktadır. Kutlu Doğum Haftamızın milletimiz için hayırlar getirmesini diliyorum.”
Vali Deniz’in konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetler Daire Başkanı Murat Alkan tarafından konferans verildi. Program da sahneye çıkan semazenler, tasavvuf müziği eşliğinde semah döndü, din görevlileri korosu ilahiler seslendirdi.

Program da ayrıca Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

milliyet 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.