Kutlu Doğum Haftası - Adıyaman

Kutlu Doğum Haftası - Adıyaman

Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Adıyaman Belediyesi ve İl Müftülüğü'nce Kutlu Doğum Haftası etkinliği gerçekleştirildi.

Sahabe Safvan Bin Muattal'ın kabrinin bulunduğu alanda "Hz. Peygamber ve birlikte yaşama" temasıyla düzenlenen etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Hazreti Muhammed'in kutlu doğumunun 1444'üncü yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Peygamber efendimizin Sahabe Safvan Bin Muattal hakkındaki "Safvan hakkında hayırdan başka bir şey bilmiyorum" sözlerini hatırlatan 
Demirtaş, şöyle dedi:

"Kutlu doğumu, peygamber efendimizin yol arkadaşı Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin manevi makamında idrak etmenin ayrıca bahtiyarlığını yaşıyoruz. Kutup yıldızı nasıl kervanlara yol gösteriyorsa bu büyük erenler de bizlere yol gösteriyor, bizlere rehberlik yapıyor. Bu topraklar üzerinde birliği, beraberliği, dayanışmayı, huzuru ve kardeşliği onlara borçluyuz."

Peygamber efendimizin yaşadığı toplumda örnek kişilik olarak gösterildiğini aktaran Demirtaş, o dönemde hazreti peygambere "Muhammedül Emin" isminin verildiğini anımsattı.

İnsanların hayattaki en güzel ve en iyi şeyleri peygamber efendimizden öğrendiklerini vurgulayan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Sevmeyi, paylaşmayı, ahlakı, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörülüğün en mükemmelini, insanlara saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini o rahmet peygamberinden öğrendik. Bizler de hayatın her anını peygamber efendimiz gibi haya ve tevazu ile süslemeliyiz. İnşallah sevgililer sevgilisini anmak için tertiplediğimiz bu program kalplerimizi manevi bir uyanışın oluşmasına ve gönül dünyamızın zenginlenmesine vesile olur. Kutlu doğum haftasının bütün Müslümanların gönlünde kardeşlik coşkusunun yeniden filizlenmesine vesile olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum."

Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu da Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diledi.

Yağmurun zaman zaman etkili olduğu alanda, bazı vatandaşlar geleneksel yemekler yaparken İl Müftülüğü tarafından 2 bin kişiye yemek ikram edildi.

Etkinlik, ilahi konseri ve haftanın önemine ilişkin konferansla son buldu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.