Kutlu Doğum coşkusu Eminönü meydanında!

Kutlu Doğum coşkusu Eminönü meydanında!

İstanbul Fatih Müftülüğü 16-25 Nisan arası Eminönü'ndeki dev çadırda düzenleyeceği kitap ve kültür etkinliği ile İstanbullulara Kutlu Doğum coşkusunu yaşatacak. Açılış 16 Nisan Çarşamba günü saat 16.00'da gerçekleşecek.

Risale Haber - Haber Merkezi
 
Bu yıl "Din ve Samimiyet" temalı Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında   İstanbul Fatih Müftülüğü, Eminönü Yeni Camii karşısında dev bir çadır kurdu. 16 ile 25 Nisan tarihleri arasında devam edecek Kitap Kültür ve El Sanatları Etkinliği'ne ev sahipliği yapan çadırda stantları gezen ziyaretçileri her gün gerçekleşecek konferans, Kur'an tilaveti ve tasavvuf müziği konserleri karşılayacak. Açılış törenine İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ'ın da katılması bekleniyor. Tören'de ziyaretçilere gül, lokum ve çocuklar için balon dağıtılacak. Etkinliğin sonraki günlerinde de benzer ikramlar devam edecek.
 
KONFERANSLAR, KONSERLER VE SANATKÂRLAR AYNI ÇADIRDA
 
10 gün boyunca misafirlerini ağırlayacak çadır içinde kurulan 35 standın 32'sinde önemli yayınevleri, 3'ünde ise klasik sanatlarımızı bugüne taşıyan sanatkârlar ve eserleri bulunuyor. Hattat Selim Türkoğlu, Nakkaş Dr. Hatice Aksu, Ebru sanatçısı Mahmut Peşteli ve Tuba Balcıoğlu stantlarında kendi sanat dallarına yönelik icralarını ve eserlerini sergileyecekler.
 
Konferans Salonu olarak ayrılan bölümde her gün saat 15.00'ten itibaren bir akademisyen ve yazar Peygamber Efendimiz'in hayatını, örnek kişiliğini ve ona yönelik övgüleri dile getirdikleri Kutlu Doğum'un anlamını ihtiva eden birer konferans verecekler. Kur'an ziyafetleri ve tasavvuf müziği konserleri de çadırda yer alacak önemli etkinliklerden olacak.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.