Kutlu Doğum bayramı

Nisan ayı ile birlikte yoğun bir şekilde işlenen Kutlu Doğum programları oksijen takviyesi gibi geldi. Türkiye ve dünyada binlerce program düzenleniyor. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in (asm) adının geçtiği her yer bir anda nurlanıyor. Salonlar dolup taşıyor. 30-40 bin kişilik stadyumlar bile yeterli gelmiyor. Birbirlerine en sert eleştirilerde bulunan siyasiler bile yine O'nun (asm) programlarında biraraya geliyor, tokalaşıyor.

Bir bayram havasında geçen Kutlu Doğum programları ile ilgili geçen yıl olduğu gibi bu yıl da özel bir bölüm açtık. Ana sayfadan da görülebileceği gibi "2011 Kutlu Doğum Etkinlikleri" sayfasında tüm aktiviteler birarada görülebilir.

***

AİHM, RUSYA'YA SAİD NURSİ VE RİSALE-İ NUR'U SORDU

Rusya'nın bazı bölgelerinde Risale-i Nur eserlerinden bir kısmı hakkında soruşturma açılması Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet edilmişti. Mahkeme dosyayı inceledi ve gündemine aldı. Rusya'dan savunma istedi.

Bununla ilgili haberimiz geçen haftanın en çok ilgi gören haberlerindendi. Bu sevinçli haber bir çok yerde duaya vesile oldu. Rusya'daki Nur gönüllüleri ülkedeki kısmi sıkıntıların aşılacağından ümitli.

Rusya'daki durum devlet politikasından ziyade Türkiye'deki Ergenekon zihniyetinin uzantılarının karıştırması neticesinde meydana geliyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde bununla ilgili net bilgiler veren bir yazıyı da yayınladık. AİHM'nin de gündeme almasından sonra bu görüntüler inşallah en kısa sürede sona erecek.

EDEBİYAT SAYFASI AÇILDI

Edebiyat sayfamız yayına başladı. Tecrübeli kalemlerden Mustafa Oral, edebiyat sayfasının editörlüğünü yürütecek. Sayfaya katkıda bulunmak, yazı yazmak isteyenler [email protected] adresinden iletişime geçebilir.

FOTOĞRAF OLAYINDA SON NOKTA!

İdam öncesi secde halindeki bir fotoğrafın Said Nursi'ye ait olmadığını kanıtlayan fotoğraflar serisini yayınladık. Bu konuda en ciddi delillerin yer aldığı haberde bir tartışma daha sona erdi. Böylece bu konuya son noktayı koyduk.

http://twitter.com/kemalbenek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.