Kutlu Doğum

İnsanlığa en güzel örnek olarak takdim edilen Resul-i Ekrem Aleyhissalatu Vesselam bütün insanlığa rahmet ve kurtuluş reçetesi sunan zattır. Şu gördüğümüz âlemi büyük bir kitap tasavvur edersek onun nuru o kitabın kâtibinin kaleminin mürekkebi gibidir. O sulhun ve adaletin eşsiz temsilcisi, O yetimlerin babası ve Kur’an’ın dellalıdır. Onu en güzel anlatan ve tarif eden O’nun varislerinden Üstad Bediüzzaman’ın diliyle efendimiz:

“Hz.Peygamber gelmeden önce kâinat bir matemhane idi. Varlıklar birbirinin düşmanı, cansız varlıklar birer cenaze, canlılar yokluk ve ayrılık sillesiyle ağlayan yetimlerdi. Peygamberimizin verdiği dersle matemhane olan kâinat, şevkli ve cezbeli bir zikirhaneye döndü. Varlıklar, hepsi bir Allah’ın eseri olduğu için birbirinin dostu ve kardeşi oldu. O sessiz, cansız varlıklar birer itaatkâr memur, o ölüm ve ayrılık korkusuyla ağlar görünen yetimler, birer zikreden zakir veya vazife paydosundan şükreden şâkir suretine dönüştü.”

O’nun bize sunduğu din ile edilen Resul-i Ekrem Aleyhissalatu Vesselamı sevmek; O'nun, insanlığın saadeti için yaptığı çağrıyı günümüzde hayatımızla hayatlandırmak, davranışlarımızı O'nun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle Bu kutlu haftanın dünyamıza huzur ve sulh getirmesini, O'nu yakından tanımaya, sevmeye ve O'nun sevgisi etrafında birleşmeye vesile olmasını, Cenab-ı Hak’tan temenni eder,  saygı ve hürmetlerimi sunarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.