Kütahya'dan Suriye'ye yardım

Kütahya'dan Suriye'ye yardım

Kütahya'da sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan yardımlar, Suriye'ye gönderildi.

Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kütahya Temsilciliği ile Kütahya Sancak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SANCAKDER), başlattıkları kampanya kapsamında toplanan bir tır yardım malzemesini Suriye'ye gönderdi.

Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kütahya Temsilcisi Hüsrev Yaren Gümeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardım kampanyasını yaklaşık iki hafta önce başlattıklarını söyledi.

Suriye'de, Esed'in kendi insanına zulmederek katliamlar yaptığını ifade eden Gümeli, şöyle konuştu:

"Sivil toplum kuruluşları olarak Suriye'de yaşanan katliamları lanetliyoruz. Zalim Esed, yaklaşık üç yıldır kendi halkına zulmediyor ve dünyanın gözü önünde türlü işkencelerle mazlum insanları katlediyor. Bizlerde bu zulme sessiz kalmama adına oradaki kardeşlerimizin bir nebzede olsa dertlerine derman olmak adına Kütahya merkez ve Tavşanlı ilçesinde Suriye'ye yardım kampanyası başlattık. Düzenlediğimiz bu kampanyamıza halkımızın büyük teveccühü oldu. Yaklaşık iki haftalık süre içerisinde bir tır dolusu insani yardım malzemesi toplandı. Bizler, duyarlı vatandaşlarımızın bu yardımlarını Suriye'ye ulaştırabilirsek, vicdani sorumluluğumuzun bir nebze de olsa hafifleyeceğini umuyoruz."

SANCAKDER Başkanı İbrahim Akın da Suriye halkı için yardımlarını esirgemeyen vatandaşlara canı gönülden teşekkür ettiğini dile getirdi.

Akın, yardım kampanyalarının devam ettiğini belirterek vatandaşların daha fazla duyarlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra edilen duanın ardından yardım tırı yola çıktı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.