Kut Zaferi millet olma bilincinin zaferidir

Kut Zaferi millet olma bilincinin zaferidir

Tarihimiz şanlı zaferlerle doludur. Ancak Kut Zaferi bunların en anlamlılarından biridir. Bu sadece Türk Milleti'nin mevzi bir zaferi değil, mazlum milletlerin zaferidir. Millet olma bilincinin zaferidir."

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, dünya var oldukça bu tarihi zaferin daima onurla anılacağını, Kut'ül Amare'nin bugünü anlamak için tarihi bir öneme sahip olduğunu anlattı.

"Bugün tarihi bir gündeyiz. Bu toprakları bize vatan yapmak için anadan, yardan, serden geçen şehitlerimize, gazilerimize milletimiz minnettardır. Cumhuriyet Çanakkale'dir, Cumhuriyet Kut'ül Amare'dir" diyen Ünal, Çanakkale'de, Kut'ta, dalga dalga büyüyen bu ruhun, Kurtuluş Savaşı'nda zirveye ulaştığını anlattı.

Anadolu’da verilen Kurtuluş Savaşı'nın, Çanakkale'de, Kut'ta kazanılan zaferlerin ve öz güvenin üzerine kurulduğunu belirten Ünal, Çanakkale'de, Kut'ta bu eşsiz zaferleri kazanan kahramanların, Kurtuluş Savaşı'nı da kazanan kahramanlar olduğunu söyledi.

Bakan Ünal, tarihin içinden bir nehir gibi akıp gelen Müslüman Türk şuurunun bugün daha coşkun aktığını, yarın da gür akmaya devam edeceğini belirterek, Türk tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğunu, Kut'ül Amare zaferinin ise bunların en anlamlılarından birisi olduğunu dile getirdi.

"Bu sadece Türk Milleti'nin mevzi bir zaferi değil, mazlum milletlerin zaferidir"

Ünal, "Bu sadece Türk Milleti'nin mevzi bir zaferi değil, mazlum milletlerin zaferidir. Millet olma bilincinin zaferidir. Bu yıl aynı zamanda Sykes-Picot Anlaşması'nın da 100. yılıdır. 100 yıl sonra dün bu sınırları çizenler şimdi yeniden bölgedeler. Son yıllarda yaşananları lütfen gözünüzün önüne getiriniz." dedi.

Kut'ül Amare Zaferi'nin mimarı Halil Paşa'nın 6. Ordu'ya yönelik yayınladığı "Arslanlar. Bugün Türklere şeref ve şan, İngilizlere kara meydan olan şu kızgın toprağın güneşli semasında şehitlerimizin ruhları sevinçle gülerek uçarken, ben de hepinizin pak alınlarından öperek cümlenizi tebrik ediyorum" mesajını hatırlatan Ünal, Kut Zaferi'nin 100. yılını anarken ismine "Unutulan Zafer" dediklerini ve bunun bilinçli bir seçim olduğunu vurguladı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.