Kuşatma yürümesine ve konuşmasına engel oldu

Kuşatma yürümesine ve konuşmasına engel oldu

Suriye'de Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'daki 3 yaşındaki Hamza, ilaç ve gıda yetmezliğine bağlı hastalıkları nedeniyle 8 aydır konuşamıyor ve yürüyemiyor.

Suriye'nin başkenti Şam'da Esed rejimi ve destekicilerinin kuşatmasındaki Doğu Guta'da gıda ve ilaç yetmezliğine bağlı hastalıklara yakalanan çocukların sayısı artıyor. 

Doğu Guta'daki AA muhabirlerinin ulaştığı 3 yaşındaki küçük Hamza'nın durumu her geçen gün kötüleşiyor.

Hamza'da dehidratasyon (sıvı kaybı) ve iskemi (dokulara ulaşan kan akımının azalması) rahatsızlıkları belirmeye başladı.

Ailesi kaybolan Hamza'nın bakımını, rejimin saldırısında oğlunu yitiren Um Muhammed adlı bir anne üstlendi.

Yalnız yaşayan 55 yaşındaki anne, 2 yıl önce kaybettiği oğlunun yokluğunu Hamza ile doldurmaya çalışıyor.

Um Muhammed, "Kısa bir dönem önce bir grup insan bana gelip bu çocuğun kimsesi olmadığını söylediler. Bu çocuğun adı Hamza. O insanlardan bu çocuğu aldım. Ona bir süredir ben bakıyorum." dedi.

Hamza'nın durumuna çok üzüldüğünü belirten Um Muhammed, "Bu çocuğun süte, beslenmeye ve ilaca ihtiyacı var ama bunlar neredeyse yok artık. Derdine derman bulur inşallah. Çok bitkin durumda." değerlendirmesinde bulundu.

"Abluka son bulmazsa, büyük bir felaket yaşanabilir"

Doğu Guta'nın Merc beldesindeki tıp merkezinde görevli Doktor Ebu Yasir, Hamza'nın sağlık durumuna ilişkin, "Hamza aşırı yetersiz beslenmeye bağlı dehidratasyon ve iskemi rahatsızlıkları nedeniyle 8 aydır neredeyse artık konuşamıyor. Ayakta durmakta zorlanıyor." diye konuştu.

Çocuk hastalıkları uzmanı Emeni Bellor da, abluka yüzünden bölgede çok sayıda çocuğun "bir deri bir kemik" kaldığını belirtti.

Bellor, "Şu an çok sayıda çocuğun vitamin ve temel minerale ihtiyacı var. Çocuklarda görülen rahatsızlıkların ana nedeni, abluka, gıda ve ilaç yetmezliği olarak nitelendirebiliriz. Abluka son bulmazsa, büyük bir felaket yaşanabilir." şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.