Kuşatma altındaki Suriyelilerin elektrik üretimi

Kuşatma altındaki Suriyelilerin elektrik üretimi

Suriye'de 2 yıldan bu yana rejimin kuşatması altındaki Şam'ın Doğu Guta bölgesinde elektrik kesintilerine kendi imkanlarıyla çözüm bulmaya çalışıyor.

Rejim güçlerinin kara ve hava saldırılarına maruz kalan ve kontrol noktalarından insani, tıbbi ve ticari malzemenin girişine izin verilmeyen Doğu Guta bölgesindeki Suriyeliler, rüzgar türbinleri ve akarsu içine yerleştirdikleri türbinler aracılığıyla elektrik üretiyor.

AA muhabirine konuşan elektrik mühendisi Harun el-Rişavi, orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerinin Şam'da yönetim karşıtlarının kontrolünde bulunan yerlere "varil ve vakum bombalarıyla" saldırması sonucunda bölgelerin altyapısının çöktüğünü belirtti.

Saldırılardan elektrik şebekelerinin de büyük hasar gördüğünü aktaran Rişavi, bu nedenle Doğu Guta bölgesinde 2 yıldır elektriksiz kalan halkın kendi imkanlarıyla evlerini aydınlatmaya çalıştığını anlattı.

Fakat bu yöntemin yeterli olmadığını dile getiren Rişavi, soruna çözüm bulmak için rüzgar ve su gücünden elektrik üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Elde ettikleri elektriği, halka makul fiyatlarla sattıklarını ifade eden Rişavi, şunları kaydetti:

"Her gün bombardımanın yaşandığı bir bölgedeyiz. Sanayi atıkları ve demir saclardan yararlanarak imal ettiğimiz türbinlerle elektrik üretiyoruz. Kısıtlı imkanlarımızla halka elektrik sağlıyoruz. Bizden elektrik alanlar evlerini böylece aydınlatmış oluyor. Televizyonlarını da bu vesileyle çalıştırıyorlar. Bölgede elektriğin olmaması bizleri ilkel yöntemlere yöneltti.''

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.