Kurumlar vergisi beyanname verme süresi uzatıldı

Kurumlar vergisi beyanname verme süresi uzatıldı

Kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme süresi uzatıldı. Duyuru Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yapıldı. Kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman verilecek? Kurumlar vergisi beyannamesi nedir? İşte detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 25 Nisan olan kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme süresinin, 30 Nisan 2018 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılması kararlaştırıldı.

Ayrıca, 30 Nisan olan e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken "Elektronik Defter Beratları"nın yüklenme süresi de 4 Haziran 2018 gününe kadar uzatıldı.

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ NEDİR?

Kurumlar vergisi kurum kazançları üzerinden alınan vergidir. Kurumlar vergisi, mükelleflerin bir hesap dönemi içinde elde ettikleri safi kurum kazancı üzerinden hesaplanır. Kurumlar vergisi, kurum kazancı üzerinden yüzde 20 oranında alınır.

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ NE ZAMAN VERİLİR?

Kurumlar vergisi beyannamesi, hesap döneminin kapandığı ayı izleyen dördüncü ayın birinci gününden yirmi beşinci günü akşamına kadar mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine, yani kurumun kanuni veya iş merkezinin bulunduğu yerin vergi dairesine, verilir.

Her mükellef vergiye tabi kazancının tamamı için bir beyanname verir. Yani mükelleflerin şubeleri, ajansları, alım-satım büro ve mağazaları, imalâthaneleri veya kendilerine bağlı diğer işyerleri için, bunların bağımsız muhasebeleri ve ayrılmış sermayeleri olsa dahi ayrı beyanname verilmez.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.