Kuru gıdaya yeni mahsul indirimi

Kuru gıdaya yeni mahsul indirimi

Ramazan aynın gelmesiyle piyasada yükselen kuru gıda ve bakla fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, "Nisan ve Mayıs ayı yağmurları sayesinde, bakliyat ürünlerinde yeterli ekimin yapılmasıyla, fiyatların yüzde 10

Buğday ve kırmızı mercimek hasadı başlaması ve yeni mahsulün iç pazara girmesiyle Ağustos ayı itibariyle fiyatların da düşeceği belirtiliyor. Nohut, fasulye, çeltik (pirinç) ürünlerinin hasadı ise Ağustos - Eylül aylarında yapılacak ve bu ürünlerde de iyi bir rekolte bekleniyor.

Reis, "Geçmiş yıllarda, Ramazan ayı boyunca fiyat artışları olacağı algısıyla vatandaşlarımız, Ramazan ayı öncesinde kuru gıdada evlerinde ihtiyaç fazlası ürün satın alıyorlardı. Bu yıl, Ağustos ayı itibariyle pazara yeni mahsul ürünler girecektir. Bu nedenle vatandaşlarımıza uyarımız, Ramazan ayında tüketebilecekleri kadar kuru gıda ürünlerini almalarıdır. Çünkü, Ağustos ayı ile birlikte hem fiyatlar yüzde 10 ile yüzde 30 arasında düşecektir hem de yeni mahsul ürünler pazarda satılmaya başlayacaktır. Bu arada şunu da ifade etmeyi isterim ki, bu yılın yeni mahsulünün tarladaki açılış fiyatı bir yıl öncesinin altında da olmayacaktır" dedi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.