Kurtulmuş: Türkiye birilerinin hizaya getireceği ülke değildir

Kurtulmuş: Türkiye birilerinin hizaya getireceği ülke değildir

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Siyasi ve ekonomik bağımsızlığı olmayan milletlerin ileriye gitmeleri mümkün değildir. Türkiye, birilerinin hizaya getireceği, haddini bildireceği bir ülke değildir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu yeni binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, yeni Türkiye istikametinde yürümesinin önünde belli kilometre taşları olarak görülebilecek hususların bulunduğunu, bunlardan birinin devlet-millet kaynaşması olduğunu belirtti.

Yeni Türkiye'nin güçlenmesinin, "Türkiye'nin gönül coğrafyasına el uzatma imkanının çoğalması" demek olduğuna işaret eden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye, sadece şu andaki sınırlarımızdan ibaret değildir. Türkiye'nin sınırları bunun çok ötesindedir. Türkiye, yeni Türkiye istikametinde yürüdükçe, hem ekonomik gücü artıyor hem siyasi gücü artıyor hem dünyanın dört bir tarafına Türkiye'nin eli ayağı uzanıyor. Ayrıca dünyadaki dört bir tarafındaki mazlumlar da Türkiye'nin gözünün içine bakıyor. Onun için güçlü olmak, sağlamak durmak mecburiyetindeyiz. Eğitim hayatımızla, ticaretimizle, sanayimizle, ekonomimizle güçlü olmak durumundayız. Birileri de biliyor ki 'Türkiye güçlü olursa istediklerimizi yapamayız. Türkiye'yi parmağımızı sallayarak hizaya sokamayız. Türkiye'nin gönül coğrafyasında istediği şekilde dostlarıyla buluşmasının önüne geçemeyiz. Türkiye'nin yer yüzünde hakkaniyeti, adaleti dile getiren sesini kısamayız.' Dolayısıyla ne yapalım? 'Ne kadar maşamız varsa kullanalım, Türkiye'nin önünü keselim. PKK'yı, PYD'yi, DEAŞ'ı sürelim, yetmedi FETÖ'yü sürelim, içeriden ve dışarından Türkiye'nin önünü kesmeye çalışalım.' Boşuna heveslenmeyin. Kimi kullanırsanız kullanın, kimin arkasına hangi gücü verirseniz verin, kimi silahlarınızla desteklerseniz destekleyin, aziz milletimiz buradadır ve bu oyunları bozacak güce, ferasete, kararlılığa ve cesarete sahiptir."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Siyasi ve ekonomik bağımsızlığı olmayan milletlerin ne kadar zengin olurlarsa olsunlar, güçlü bir şekilde ileriye gitmeleri mümkün değildir. İşte yeni Türkiye, bu anlamda hem Türkiye'nin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını artıran, güçlendiren, kuvvetlendiren ve böylece Türkiye'nin hizaya getirilmeye çalışılan bir ülke olmasının önüne geçen bir anlayışla yoluna devam ediyor. Türkiye, birilerinin hizaya getireceği, haddini bildireceği bir ülke değildir."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından Bursa Valisi İzzettin Küçük, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bazı milletvekilleri, iş adamları ve protokol üyeleriyle, UÜ Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.