Kurtulmuş, okul aile birliği başkanları ve üyeleriyle bir araya geldi

Kurtulmuş, okul aile birliği başkanları ve üyeleriyle bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu'da okul aile birliği başkan ve üyeleriyle bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, devlet olarak en önemli sorumluluk alanlarından birisinin eğitim olduğunu belirterek, bu alandaki eksikliklerin ortaya konulması adına bu toplantının önemli olduğunu söyledi.

Ordu'da 2015 ile 2017 yıllarında sağlıktan ziraate, eğitimden çevre ve şehirciliğe, DSİ'ye kadar her alanda güzel hizmetler yapıldığını, daha da iyilerinin yapılacağını, bunların millete karşı sorumlulukları olduğunu kaydetti.

Söz konusu tarihlerde Ordu'ya yaklaşık 4 milyar lira yatırım yapıldığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bunun eğitim alanındaki yatırımları ise 241 milyon liradır. Bu anlamda fevkalade önemli bin 658 derslik bu süre içerisinde Ordu'da yapılmıştır. Yeni okullar açılmıştır. Fen liseleri, Anadolu liseleri, imam hatip liseleri, yapılmıştır. 658 derslik, bin 924 kapasiteli orta öğrenim öğrenci pansiyonu ve 11 adet spor salonu bu süre içerisinde ilimizin farklı ilçelerinde hizmete girmiştir." bilgisini paylaştı.

Okulların, çocuklara ve gençlere sadece bilginin öğretildiği mekanlarda olmadığına dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Öyle bir çağdayız ki; dünyanın neresinde, hangi bilgi varsa ona ulaşmak mümkün. Gençlerde biliyorsunuz, hemen ellerindeki bilgisayardan, akıllı telefonlardan anında nerede ne bilgi varsa, siz anne baba olarak bir şey sorsanız önünüze getiriyorlar. Dolayısıyla mesele sadece bilgiye erişim değildir. Tabii ki okullar en kaliteli bilgiyi, en ileri bilgiyi verecekler ama sadece bilgiyle yeterli olmaz. Öğrencilerimizi, gençlerimizi kendi çağlarındaki sorunlarla, yetiştikleri, büyüdükleri zamandaki sorunlarla baş edebilecek donanımda tabii ki kılacağız ama bilginin yanında mutlaka kişisel özelliklerinin de geliştirilmesini sağlayan ana kurum, en temel müesseselerden birisi okullarımızdır."

Kurtulmuş, çocuğun davranışlarını, yaşına göre çevre ile olan münasebetlerini, ahlaklı ve faziletli bireyler olma özelliklerini hiç şüphesiz ailesinden aldığı gibi daha fazlasını okullarından aldığını kaydetti.

Gençlerde yaşanan alkol, sigara, uyuşturucu ile son zamanlarda artan teknoloji bağımlılığına değinen Kurtulmuş, "Bütün bunların hepsine maalesef şeytani bir alan olarak çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren içine çekmeye, içinde kaybetmeye doğru bir şekilde gayret sarf ediliyor. Bunun karşısında mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

Çocukları kötü çevreden koruma sorumluluğunun önemine işaret eden Kurtulmuş, "Bunlarla ilgili dayanışma içerisinde olmamız gereken öğretmen, aile, aile çevresi ve öğrencinin yakın çevresidir. İşte okul aile birliklerinin fonksiyonu burada." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.