Kurtulmuş: Evet, vesayetçi sistemin sonu olacak

Kurtulmuş: Evet, vesayetçi sistemin sonu olacak

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Onların istediği Türkiye; 5, 10 milyon dolar için el avuç açan, Avrupa’nın terbiye salonunda tek ayak üzerine duran, sadece para değil, emir ve talimat alan bir Türkiye’dir. Onlar, artık geride kaldı." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Onların istediği Türkiye; 5, 10 milyon dolar için el avuç açan, Avrupa’nın terbiye salonunda tek ayak üzerine duran, sadece para değil, emir ve talimat alan, piyade tüfeği almak için onlara el açan bir Türkiye’dir. Onlar artık geride kaldı. Türkiye büyüyor, gelişiyor, kendi silahlarını yapıyor, devletle millet kaynaşıyor, darbecilere millet 'dur' diyor. Bunları görüyorlar ve uykuları kaçıyor." dedi. 

"Avcılar Evet Platformu" tarafından Avcılar Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan Kurtulmuş, halk oylamasında 'evet' çıkması durumunda vesayetçi sistemin, çift başlılığın, siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın son bulacağını söyledi.

Türkiye’de daha önce de seçimler, referandumlar olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "Ne olduysa oldu ancak bu seçimin dışarıdan gelen davetsiz misafirleri var. Önce Avusturya'nın Dışişleri Bakanı, 'buraya Türk politikacılar gelmesin' dedi. Almanlar ve sonra da Hollandalılar aynı şeyi söyledi. Bir tane kafadan kontak, 'Müslümanları, Türkleri Avrupa’dan atalım' diyen bir adamın peşine takıldılar, Türkiye’nin Dışişleri Bakanı'na uçuş izni vermediler. Aile Bakanımızı saatlerce arabasının içinde beklettiler." diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye’nin seçilmiş bakanlarına, milletvekillerine izin vermeyenlerin Avrupa’nın merkezinde PKK’lılara polis korumasında 'hayır' mitingi yaptırdıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yetmedi, baktılar 'hayır' cephesi biraz zayıf. 'Ateş bacayı sarmış' diye Türkçe’de bir laf var. Bunlar büyük Türkiye’den korkarlar. Siz burada, 'Ya Allah Bismillah Allahuekber' derseniz, onların orada ayarları kaçar. Kimseden korkumuz yok. Yetmedi, İsviçre’de çok satan 'Blick' diye bir gazete, birinci sayfasına Tayyip Erdoğan’ın resmini koydu. Manşeti attı, 'Erdoğan’ın diktatörlüğüne dur demek için hayır oyu kullanın.' Türkçe attı manşeti. Allah'a şükür elin gavurlarına da Türkçe’yi öğretiyoruz. Ama adama sormazlar mı 'Sana ne kardeşim?' diye."

"Öyle bir ‘evet’ diyeceğiz ki Pensilvanya’da duyulacak"

Almanların da aynı şekilde davrandığını aktaran Kurtulmuş, "Almanların istihbarat teşkilatının başındaki adam, '15 Temmuz’u FETÖ’cülerin yaptığına ikna olmadık' dedi. Alışılmış bir şey değil. Ya arkadaş 15 Temmuz’u FETÖ’nün çetesinin yaptığını anlamak için 250 değil de 250 bin kardeşimiz mi şehit olsaydı? 'Hayır' cephesini kuvvetlendirmek için söylüyorlar bunu." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İsviçre’de PKK’ların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef gösterdiği silahlı pankartı hatırlattı.

"Bunlar, bu milleti enayi yerine koymaya çalışıyorlar." diyen Kurtulmuş, milletin derin bir feraseti olduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, "hayır" cephesinin güçlü bir Türkiye istemediğini kaydederek, "Onların istediği Türkiye; 5, 10 milyon dolar için el avuç açan, Avrupa’nın terbiye salonunda tek ayak üzerine duran, sadece para değil, emir ve talimat alan, piyade tüfeği almak için onlara el açan bir Türkiye’dir. Onlar artık geride kaldı. Türkiye büyüyor, gelişiyor, kendi silahlarını yapıyor, devletle millet kaynaşıyor, darbecilere millet 'dur' diyor. Bunları görüyorlar ve uykuları kaçıyor. Öyle bir 'evet' diyeceğiz ki, Hollanda’da, Almanya’da, İsviçre’de, Pensilvanya’da duyulacak. Orada hoca bozuntusu kılıklı o herif, Türkiye’de halkın sesini sonuna kadar duyacak ve titreyecek ve dağılacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.