Kurtlar Vadisi Vatan filmi, FETÖ'nün yanındaki Risale-i Nur’u çıkardı

Kurtlar Vadisi Vatan filmi, FETÖ'nün yanındaki Risale-i Nur’u çıkardı

Pana Film’den Risale Haber’e açıklama

Kemal Benek’in haberi:

RİSALEHABER-FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirmeye çalıştığı başarısız darbe girişiminin arka planını anlatan 'Kurtlar Vadisi Vatan' filminde FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in canlandırıldığı sahnede kullanılan orijinal Risale-i Nur kitaplarıyla ilgili bölüm kaldırıldı.

Risale Haber’e konuşan Pana Film yöneticileri, “değiştirilsin” talebini dikkate aldıklarını ve film vizyona girmeden ilgili sahnedeki Risale-i Nur görüntülerini değiştirdiklerini açıkladılar.

Pana Film: Said Nursi ve Risale-i Nur konusunda hassasız

Değiştirilen sahneyle ilgili görüntüyü gönderen Pana Film yetkilileri, meydana gelen yanlışlığın kasıtlı olmadığını, Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur ile ilgili hassasiyet taşıdıklarına dikkat çektiler. 

Filmde yer alan sahnede ilk önce Risale-i Nur külliyatında yer alan kitap isimleri belirgin bir şekilde okunurken, müdahaleden sonra silindi.

feto_kurtlar2.jpg

Nur talebelerinden Necati Şaşmaz ve Pana Film ekibine teşekkür

Pana Film'in F.Gülen'in canlandırıldığı sahnede orjinal Risale-i Nur kitaplarını kullanması Nur cemaatlerinin tepkisini çekmişti. Pana Film'in aslına uygun olarak canlandırmaya çalıştığı sahnede en azından sahteleştirilerek Risale-i Nur olmaktan çıkan kitapları kullanması gerektiği belirtilmiş, filmin vizyona girmeden ilgili sahnenin düzeltilmesi istenmişti. Orjinal Risale-i Nur kitaplarının sahnede yer almasının Nur cemaatleri ile FETÖ'yü karıştırmak isteyen algı operasyonlarına destek olacağı şeklinde yorumlanmıştı. Pana Film'in gösterdiği hassasiyet ile algı operasyonlarına alet olmadan yanlışlık düzeltildi. Nur talebeleri, Necati Şaşmaz ve Pana Film ekibine teşekkür ederek tebriklerini iletti.

Fragman yayınlanmıştı

"Kurtlar Vadisi Vatan" fragmanı, yayınlandıktan sonra 24 saat içinde 780.000 izlenme ile Youtube listesinde 1 numaraya çıkmıştı.

panafilm_b.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum