Kürtçe Kalem Kur'an üretildi

Kürtçe Kalem Kur'an üretildi

Isparta'da 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basan şirket, Türkiye, Irak ve İran'da yaşayan Kürtlerin, Kutsal Kitabı kendi dillerinde anlayabilmesi için, sayfasına tutulduğunda Kürtçe meal yapabilen "Kalem Kur'an" geliştirdi

Isparta'da Kur'an-ı Kerim basan şirket, Kürtçe meal yapabilen "Kalem Kur\'an" üretti.

Şirket müdürü Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren tesislerinde 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basıldığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmek için sürekli çalıştıklarını dile getiren Yıldız, daha önce Kur'an Kerim'deki 6 bin 666 ayetin tamamının yer aldığı "Hafız kalem" adı verilen, 114 hafızın seslendirdiği elektronik kalem ürettiklerini kaydetti.
Yoğun talep gören kalemi geliştirmek için projeler ürettiklerini belirten Yıldız, daha sonra "Kalem Kur\'an'a" Türkçe meal eklediklerini anlattı. Bir süre sonra gelen talepler doğrultusunda Kürt vatandaşların Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlayabilmeleri için Kürtçe meal oluşturmaya karar verdiklerine işaret eden Yıldız, sürdürülen Ar-Ge çalışmalarının ardından "Kalem Kur\'an'a" Kürtçe meal eklediklerini söyledi.

Kürtçe mealin, "mele" denilen din adamları tarafından hazırlandığını bildiren Yıldız, seslendirmenin de TRT Şeş spikeri tarafından Kurmanci lehçesi ile gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bu hizmetin Kürt vatandaşları çok sevindirdiğini, memnuniyetlerini kendilerine dile getirdiklerini anlatan Yıldız, Kürtçe mealli Kalem Kur\'an'ın Türkiye'nin yanı sıra Irak ve İran'da da satışa sunulduğunu belirtti.

Kürtçe meal yanında Gürcüce meali de kaleme eklediklerini ifade eden Yıldız, ileriki dönemde İngilizce, Fransızca ve Rusça meal yapan "Kalem Kur\'an" geliştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.