Küresel insani yardıma ihtiyaç artıyor

Küresel insani yardıma ihtiyaç artıyor

BM Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, 2013 yılı küresel insani yardım sistemi için gerçek bir sınama yılı oldu, 2014 yılının da farklı olmasını beklemiyoruz.

BM İnsanî İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, dünya genelindeki kriz noktalarında BM ve bağlantılı insanî yardım kuruluşlarının çalışmaları ve 2014’te kendilerini bekleyen önemli sorunlar hakkında basın toplantısı düzenledi.

Dünya genelinde çatışmalar ve felâketler dolayısıyla milyonlarca kişinin evlerinden ayrılmak zorunda kaldığını belirten Amos, “2013 yılı küresel insanî yardım sistemi için gerçek bir sınama yılı oldu, 2014 yılının da farklı olmasını beklemiyoruz” dedi.

Amos, BM için Suriye, Güney Sudan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Filipinler gibi sıcak krizlerin yaşandığı bölgelerin gündemdeki yerini koruyacağını kaydederek, “BM ve birlikte çalıştığı yardım kuruluşları 2014’te bütün zamanlardan daha fazla kaynağa ihtiyaç duyacak” diye konuştu.

Bu yıl BM’nin yardım faaliyetleri için yaklaşık 13 milyar dolar kaynağa ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Amos, bu kaynağın yarıya yakınının Suriye’deki faaliyetler için gerektiğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.