Kürdolojiye uluslararası ilgi

Kürdolojiye uluslararası ilgi

Kürdolojiye uluslararası ilgi

Mardin Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı tarafından Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim gören öğrencilere yönelik organize ettiği akademik etkinliğe telekonferansla katılan Kürtçe ve dilbilim alanında tanınmış Amerikalı araştırmacı yazar Prof.Dr. Michael L. Chyet enstitünün bu alanda ortaya koyduğu akademik çalışmaları büyük bir takdirle takip ettiğini söyledi.

Prof. Michael L. Chyet, Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalının üniversitede eğitim yapan öğrenci ve akademisyenleri uluslararası akademi camiasında tanınmış dilbilimcileriyle buluşturmayı hedefleyen projesi kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı konferans salonunda düzenlenen etkinliğe telekonferans sistemiyle bağlanarak salonda bulunan öğrenci ve öğretim üyeleriyle söyleşi yaptı.

Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım’la yaptığı görüşmesi sırasında heyecanını gizleyemeyen Prof. Dr. Chyet, Kürtçenin akademik alanda en iyi şekilde temsil edilebilmesi için Artuklu Üniversitesinin yaptığı etkin çalışmaları büyük bir hayranlıkla takip ettiğini ifade etti.

Kürt dili ve kültürü konusundaki çalışmaları ile tanınan Chyet hazırladığı ve Yale Üniversitesi tarafından basılan Kürtçe-İngilizce sözlüğü hakkında kapsamlı bilgiler vererek, Kürt dili üzerine yaptığı çalışmaları aktardı.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın, Kürt dili üzerine yapılan eğitimin ne durumda olduğu ve eğitim için kullanılan materyal ve yöntemler ile ilgili yaptığı açıklamayı büyük bir ilgiyle dinleyen Prof. Dr. Michael L. Chyet, Yaşayan Diller Enstitüsünün Kürdoloji alanında gerçekleştirdiği akademik atılımlardan dolayı tebrik etti.

Seçkin bir öğretim kadrosuyla eğitim hizmeti verdiklerini belirten Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Başkanı Ramazan Pertev ise enstitünün yapısı ve eğitim programı ilgili yaptığı bilgilendirici sunumun ardından, Kürdoloji eğitimi gören öğrencilerin akademik entegrasyonunu sağlamak ve onları, uluslararası alanda başarılı çalışmalara imza atmış araştırmacı ve akademisyenlerle buluşturma çabalarının süreceğini belirtti.

Öğrenci ve akademisyenlerin etkin bir katılım sağladığı telekonferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.