Kurdoğlu cemaatine komplo itirafı

Kurdoğlu cemaatine komplo itirafı

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner için hazırlanan iddianamede 12 gizli tanığın ifadeleri geçiyor...

RisaleHaber-Haber Merkezi

Vatan gazetesinin haberine göre, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner için hazırlanan iddianamede 12 gizli tanığın ifadeleri geçiyor. Bunlardan 'Erzincan' adlı gizli tanık, kendisine zorla Gülen ve Kurdoğlu cemaatlerine silah koymalarını istediklerini, aksi takdirde kendisinin ve ailesinin öldürüleceğini söyledi.

İşte Gizli tanık Erzincan'ın iddianamede yazılı olan ifadeleri:

“Ben Erzincan’da okurken Murat isimli bir MİT mensubu, Nurcu Kurdoğlu Grubu’nun cemaat evi ile Gülen Cemaati’ne ait bir koleje silah ve mühimmat koymamı teklif etti. Bu iş karşılığında bana 800 bin TL vereceğini söyledi. Ben reddedince beni Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’le tanıştırdı. Savcı bana kendini Hüseyin olarak tanıttı ve ’Sen niye abilerini dinlemiyorsun, dediklerini niye yapmıyorsun, ailen var, enişten var, kardeşlerin memur, yaptığın hata onların hepsinin hayatına mal olabilir, bu işin içerisine giren herkes mezara kadar bizimle gelir, önemli olan senin deşifre olmaman, seni emniyet de biz de tanıyoruz, bizimle görüştüğünü kimsenin bilmemesi lazım, cemaatte gelişmeler nasıl, kaldığın yerde askerler var mı?’dedi. Çok korktum, konuyu Adıyaman’daki babama açtım. Ama bazı istihbaratçılar beni, ’Küçük kızkardeşine kadar bütün sülaleni öldürürüz’ diye tehdit etti.”

Gizli tanık ‘Erzincan’ın verdiği bu ifadeyi, babası gizli tanık ‘Taha’ ile kardeşi gizli tanık ‘Kalem’in de doğruladığı ifade ediliyor.