Kurbanlık fiyatları artacak

Kurbanlık fiyatları artacak

Kurban Bayramı'na bir ay kala Türkiye genelinde kurbanlık fiyatlarında yüzde 17 oranında artış bekleniyor.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yem fiyatları başta olmak üzere maliyetlerde önemli artışlar olduğunu söyledi. 
 
Geçtiğimiz hafta sonu Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki üreticilerle bir araya geldiklerini belirten Tunç, "Kurban Bayramı öncesi görüşmelerde bulunduk. Türkiye'deki hayvan varlığının yarısından fazlası bu bölgede zaten. Yapılan görüşmeler neticesinde hayvan sayısında bir sıkıntımızın bulunmadığını tespit ettik" dedi. 
 
Tunç, tüm üreticilerin Kurban Bayramı için hazırlığını tamamladığını ve tüm ülkeye yetecek kadar hayvana sahip olduklarını aktardı. 
 
Hayvan sayısında bir sorun bulunmadığını vurgulayan Tunç, "Tüm besicimiz Kurban Bayramına hazır. Hayvan sayısında en ufak bir sıkıntı bulunmuyor çok şükür. Hayvanlarımızın sağlık konusundaki gerekli işlemleri de tamam. Bayrama 10 gün kala büyükşehirlere hayvanları sevk etmeye başlayacağız. Üreticimizin elinde herkese yetecek kadar kurban var" diye konuştu. 
 
 "Bu yıl fiyatlarda bir artış olacak ama bu asla zam değil"
 
Bülent Tunç, tüm dünya genelinde kuraklık hakim olduğunu, bu nedenle yem fiyatlarının arttığını dile getirdi. 
 
Yem fiyatlarının son 2 yılda büyük artış gösterdiğine dikkati çeken Tunç, "Maliyetler konusunda tüm dünyada sorunlar var. Dünya genelinde bir kuraklı var ve bu da yem fiyatlarını oldukça etkiledi. Son yıllarda yem girdileri başta olmak üzere maliyetlerde artış var. Bundan dolayı kurbanlık hayvan fiyatlarında geçen seneye göre yüzde 17'lik bir artış söz konusu" ifadelerini kullandı. 
 
Tunç, 4 yıldır fiyatları sabit tutmaya çalıştıklarına vurgu yaparak, şöyle devam etti:
 
"Bu yıl fiyatlarda bir artış olacak ama bu asla zam değil. Olması gereken bir durum çünkü 4 yıldır herhangi bir fiyat artışı olmuyordu. Maliyetlerdeki artış yüksek boyutlara ulaştığı için kurbanlık fiyatlarında da bir artış olacak. Geçen seneye oranla yüzde 17 oranında bir artış olacak.  Dünya genelinde yem fiyatları artıyor. Sadece Türkiye'de olan bir durum değil. Maalesef böyle bir durum söz konusu. Son 4 yıldır baskılanan bir fiyat vardı, sabit tutmaya çalışıyorduk ancak bu yıl yüzde 17'lik bir artış olacak. Bu durumda kurbanlık fiyatlarında böyle bir artış olması çok tartışılacak bir konu değil."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.