Kurban satışları devam ediyor

Kurban satışları devam ediyor

Sultangazi’de kurulan kurban pazarında besicilerin büyük bölümü kurbanlıklarını satmayı başardı. Hala elinde kurbanlığı olan besiciler ise bayramın ikinci gününde de satışlarına devam etti.

Kurban bayramı öncesinde Türkiye’nin birçok ilinden kurban satışı için İstanbul’a gelen besiciler, kentten memnun bir şekilde ayrıldı. Sultangazi’de kurulan kurban pazarında besicilerin büyük bölümü kurbanlıklarını satmayı başardı. Besicilerden kimileri kurbanlıklarını satmanın mutluluğunu yaşarken, kimileri ise elde kalan kurbanlıklarını bayramın ikinci gününde elinden çıkarmaya çalıştı.

"BÜTÜN HAYVANLARIMIZI SATTIK"

Kurbanlıklarını satarak çadırını toplayan Samsunlu besici Kamil Tanrıverdi, “Şükürler olsun bütün hayvanlarımızı sattık. Satışlara sıkıntılı başladık ancak sonrasında işler açıldı. Ben Samsun’dan 45 hayvan getirdim. Hepsini sattım. Bu pazarda hayvanını satamayan çok az kişi kaldı. Büyük bölümü satış yaptı” dedi.
Satışlardan memnun olmayan kurban besicisi Cuma Gökdemir ise, “Tekirdağ’dan İstanbul’a 85 kurbanlıkla geldim. Daha 60 hayvanım duruyor. Altın gibi mal getirdim ama alan yok. Diğerleri ucuz sattığı için bitirdiler. Benim fiyatlarım 600 ile 800 arasında değişiyor. Ben bıldırcın gibi kurbanlık getirdim ama çoğunu satamadım” diye konuştu.
Elinde kurbanlığı kalan diğer besiciler de fiyatların geçen seneye göre uygun olduğunu söylediler. Besiciler, ellerinde 40-50 civarında hayvan kalsa da kurban süresi boyunca 200 ile 300 arasında değişen küçük ve büyük baş hayvan satışı yaptıklarını ifade etti.

Bu arada kurban pazarında birçok besici hayvanlarını satarak çadırları terk ederken, belediye ekipleri de satışın bittiği çadırlarda temizlik yaptı.

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.