Kurban Pazarında Gebelik Testi

Kurban Pazarında Gebelik Testi

İZMİR'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Ahmet Güldal ile İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu Bornova Belediyesi denetimindeki Işıkkent Kurban Satış Yeri'nde denetim yaptı.

Denetimde kurbanlıkların, veteriner, sağlık roporu, nakil belgesi, küpeleri kontrol edildi ve ultrason cihazı ile gebelik testleri yapıldı.
 
Kurban pazarında kaçan kurbanlıkları yakalamakla görevli yakalama timi de tanıtıldı. Denetimi yapılan kurbanlıklar sağlıklı ve eksik belge çıkmazken, sadece tek hayvanın gebe olduğu tespit edildi. Kurban satıcıları denetime gelen Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal'a kira bedellerinin karşılığını alamamaktan, ilkel şartlarda yaşadıklarından yakındı.
 
Kurban Bayramı hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, "İzmir İl Kurban Komisyonu'nun aldığı karar gereği İl Müdürlüğümüzce oluşturulan iki ekip ultrasonla dişi hayvanların gebelik muayenesini yapıyor. Gebe olan hayvanların satışına izin verilmeyecek. Bayram günleri de kesim yerlerinde Belediyeler veteriner hekim görevlendirirerek gerekli sağlık kontrollerini yapacak. Ayrıca bayram günleri yetiştiricilerimizin elinde hayvan kalması durumunda bu hayvanların başka illere sevki için il, ilçe müdürlüklerimizde nöbetçi veteriner hekimler görevlendirildi. Bu yıl İzmir'de 11 metropol ilçede 68 adet yere satış ve kesim izni verildi" dedi.
 
MÜFTÜDEN UYARI
 
Kurbanlık yerlerin denetimine katılan İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, kesilen hayvanların etinin üçte birinin fakir fukaraya verilmesi gerektiğini hatırlattı, "Hasta olan hayvanların kesimi sağlıklı değildir. Bunları kurban olarak kesmemek gerekiyor. Kesim sırasında hayvanlara eziyet edilmemeli kesilen hayvanı diğer hayvanların görmemesi için gözleri bağlanmalı ve en kısa zamanda kesim gerçekleştirmeli. Kesimi hayvanın acı çekmemesi için ehil insanlara yaptırmalı. Kesim sırasında çevre temizliği çok önemli. Tüm vatandaşlarımız bu kurallara uymalı" dedi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.