Kurban Bayramı'nda tüm tedbirler alındı

Kurban Bayramı'nda tüm tedbirler alındı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Kurban Bayramı ve sağlık çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, tüm tedbirleri aldıklarını ve hastanelerde acil servislerin açık olduğunu, trafik kazalarına karşı trafikte dikkatli ve kurallara uygun seyir...

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bir hastane ziyareti sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, sağlık sektörü ve Kurban Bayramı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

10 günlük bayram tatili süresince gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, önümüzdeki haftadaki Kurban Bayramı’nın 10 günlük tatil süresi kapsamında vatandaşlardan dikkat etmelerini istedikleri konulara değinerek şunları söyledi:

"Sağlık hizmeti 365 gün 7/24 stop etmeden çalışan bir makine gibidir, hizmetlerimiz bayramda da devam edecek. O yüzden sağlıkçılar bu konuda toplumun takdirini hep almıştır, insanlar tatil yaparken bizim sağlık hizmetlilerimiz tatil yapmaz. Bu tatil süresiyle ilgili biz gerekli tedbirleri de alıyoruz ancak vatandaşlardan, hastane acillerini çok verimli kullanmalarını istiyoruz. Ayrıca hastane dışında olup sağlık hizmeti ihtiyacı olan vatandaşlarımız da 112’yi kullansınlar, oradan her türlü yardım ve desteği alabilirler"

"Yolların kralı olmaz, kuralı olur"

Trafik konusundaki endişelerini de dile getiren Bakan Demircan, dikkatli ve kurallara uygun kullanımın altını çizdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Yolların kralı olmaz, kuralı olur" sözünü hatırlatarak bu konuda kimsenin hayatını riske atmamak gerektiğini ifade etti.

Bakan Demircan Kurban Bayramı’ndaki aksilik ve yaralanmalar hakkında ise, "Kurbanlarımızı bu işi bilen, ehli insanlara kestirmek gerekiyor. Buradan yerel yönetimleri de uyarıyorum. Ki biliyorum, görevinin bilincinde olanlar halkımıza gerekli hizmeti sunuyorlar. Vatandaşımız hem temiz ortamlarda kurbanını keser hem de olası yaralanmalar yaşanmaz" mesajını verdi ve kurban etlerinin sağlık şartlarına uygun pişirilmesi konusunda da vatandaşa uyarıda bulundu.

Sağlıktaki ikinci dönüşüm dönemi

Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin AK Parti’nin iktidarıyla birlikte mükemmel bir gelişme gösterdiğine ve 15 yıl içerisinde önemli bir grafik çizerek standardının yükseldiğine değinen Bakan Demircan, bunu sağlıktaki ilk dönem olarak değerlendirerek, "Şimdi sağlıktaki ikinci dönüşüm dönemindeyiz. Sağlık hizmetlerinin kalitesini daha yukarıya çekmek bizim görevimizdir. İnşallah önümüzdeki süreçte sağlık hizmetlerimizi sadece Türkiye’de değil, bölgede ve dünyada bir referans noktası haline getirmek, ülkemizin insanlarına olduğu gibi diğer insanlara da sağlık hizmeti vermek ve sağlık turizmini geliştirmek gibi hedeflerimiz var" diye konuştu.

Sağlık malzemeleri ve cihazları ülkede üretilecek

Bakan Demircan, "Türkiye’deki yeni dönemde şehir hastaneleri modellerimiz, fevkalade güzel ve çok ileri standartlardadır. Bu mekanları en yüksek teknolojilerle donatma çalışmalarımız var. Türkiye’de sağlık teknolojisinin gelişmesi, sağlık sektörünün tüketim malzemelerini, cihaz ve cerrahi aletlerini ülkede üretilir hale getirmek ve ülkenin bu konudaki teknolojik gelişimini sağlayacak adımlar atacağız. Bu kapsamda çalışmaları başlatmış bulunuyoruz, önümüzdeki günlerde de sizlerle paylaşacağız. Amacımız Türkiye’nin sadece sağlık hizmeti veren değil, aynı zamanda sağlık teknolojisine de katkı sağlayan bir ülke olma yolunda ilerlemesidir" şeklinde konuştu.

Son olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Demircan, KHK ile sağlıkta tek çatı sistemi yani eski sisteme dönüleceği konusunda basında yer alan haberlere ilişkin, "Basında yer alan tek çatı sistemine dönüleceği konusu doğru değildir. Medyada gezen taslak metini biz yayınlamadık" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.