Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bu yıl hafta sonuna denk gelen Kurban Bayram'ında tatil günlerinin sayısı önceki yıllara göre daha az olacak.

Kurban Bayramı öncesinde uzmanların özellikle kurbanlık seçimi konusunda önemli uyarıları var. 'Kurban Bayramı tatili kaç gün?', 'Kurban Bayramı ne zaman?' gibi Kurban Bayramı hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.
 
İşte 'Kurban Bayramı ne zaman?', 'Kurban Bayramı tatili kaç gün?' gibi soruların cevabı: 2014 yılında Kurban Bayramı 4 Ekim Cumartesi günü başlayacak ve 7 ekim Salı günü son bulacak. Bu yıl Kurban Bayramı'nda arife günü olan Cuma günü öğleden sonra başlamak üzere 8 Ekim Çarşamba gününe kadar resmi tatil ilan edildi. Devlet memurları ve pek çok özel şirket Kurban Bayramı dönüşü 8 Ekim Çarşamba günü işbaşı yapacak. Bu yıl Kurban Bayaramı hafta sonuna denk geldi. Haliyle Kurban Bayramı için belirlenen resmi tatil süreside kısa oldu. Bu sebeple önceki yıllarda Kurban Bayramı'nda yaşanan şehirler arası trafiğin bu Kurban Bayramı'nda yaşanmamı bekleniyor. Miladi ve Hicri takvim arasındaki zaman farkından dolayı, pek çok kişi Kurban Bayramı gibi önemli dini günlerin ne zaman olduğunu bilmekte güçlük çekiyor. Hicri takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren 4 gün boyunca Kurban Bayramı'dır.
 
"Kurban Bayramı'nda ithalata gerek yok"
 
Kurban Bayramı öncesinde yaşanan gelişmeleri sizler için derledik. Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Kurban Bayramı yaklaşırken, her zaman olduğu gibi, yeterli kurbanlık hayvan olmadığı ve ithalatın kaçınılmaz olduğuna ilişkin iddialar ortaya atılmaya başlandığını belirterek, Kurban Bayramı'nda ithalata gerek olmadığını belirtti. Yetkin yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde, toplam 851 bin 948 adet büyükbaş ve 2 milyon 331 bin 917 adet küçükbaş hayvan kesilmişken, bu yıl kurban olarak kesilebilecek 1 milyon 207 bin 608 adet büyükbaş ve 3 milyon 645 bin 918 adet küçükbaş hayvan bulunduğunu vurguladı. Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ise Kurban Bayramı için yeterince hayvan stoku bulunduğunu belirterek, Türkiye'de et fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 20 artmış olmasına rağmen kurbanlık fiyatlarında yüzde 15 artış uygulayacaklarını açıkladı.
 
Kurban Bayramı'nda dikkat etmedilmeyen hususlarda önemli uyarılar
 
Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız da Kurban Bayramı öncesinde önemli uyarılarda bulundu. Yıldız, veteriner ilaçların kalıntı süresi geçmeden kesilen kurbanlık etinin insan sağlığı için zararlı olduğunu belirterek, kurbanlıklara ilaç verilirken dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Mustafa Yıldız, Kurban Bayramı'nda vatandaşların pek dikkat etmediği hususlarda önemli uyarılarda bulundu. Hayvanlara verilen bazı veteriner ilaçlarının bir hafta ile 40 gün arasında arınma süresi bulunduğunu belirten Yıldız, bu süre içerisinde hayvanın sütünün ve etinin tüketilmemesi gerektiğini kaydetti. Mustafa Yıldız, yaptığı açıklamada Kurban Bayramı yaklaşırken, aracılar ve spekülatörler tarafından kurbanlık hayvan fiyatının şimdiden yükseltildiğini belirtti. Birkaç ay önce canlı hayvan baskül fiyatının 8,5 TL iken, Kurban Bayramı yaklaşırken şimdiden 13,5 TL'ye çıktığını vurgulayan Yıldız, "Ne değişti de fiyatlar bu kadar yükseldi. Hayvan sayısında azalmamı oldu? Ya da başka bir şey mi oldu? 'Hayır'. Neden yüzde 50'ye varan artış oldu. Bazı çıkar gurupları menfaatleri uğuruna fiyatları yükseltiyor. Bunun önüne geçilmeli." diye konuştu.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.