Kurban Bayramı ne zaman? 2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman? 2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Ramazan Bayramı'nı geride bıraktığımız şu günlerde binlerce insan Kurban Bayramı ne zaman? sorusuna yanıt arıyor. 2017 Kurban Bayramı her yıl olduğu gibi Müslümanlar tarafından coşku ile karşılanacak. Kurban Bayramı tarihi ve tatilinin detayları...

2017 Kurban Bayramı ne zaman? sorusu, Ramazan Ayı ve Bayramı'nı geride bıraktığımız şu günlerde binlerce kişi tarafından merak konusu olmuş durumda. Kurban Bayramı tarihi kadar tatili de merak ediyor. Ramazan Bayramı'nda fazla tatil fırsatı bulamayan halkımız, 2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün? sorusuna yanıt arıyor.

Bayramlar İslam Alemi için en önem verilen günlerdir. Kurban Bayramı'nda da İslam ülkelerinde Allah Rızası için kurbanlık hayvanlar kurban edilir ve Bayram dolu dolu yaşanır. Kurban Bayramı aynı zamanda çalışanlar ve memurların dinlenme fırsatı da bulabildiği günlerdir.

Kurban Bayramı tarihi her yıl olduğu gibi bu yıl da Hicri ile Miladi Takvim arasındaki farktan ötürü değişik bir tarihe denk gelecek.

2017 Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı hangi ay? sorusuna Diyanet'in hazırladığı takvime göre yanıt verilmiş durumda. Buna göre 2017 Kurban Bayramı Eylül Ayı içinde idrak edilecek.

2017 Kurban Bayramı;

01 Eylül 2017 günü başlayacak. 1 Eylül Kurban Bayramı'nın birinci günü olacak. Bu günün sabahı Bayram Namazı kılınacak.

02 Eylül, 03 Eylül ve 04 Eylül 2017 tarihleri ise Kurban Bayramı'nın 2-3 ve 4. günleri olacak. 4 Eylül akşamı Kurban Bayramı sona erecek.

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Bayram tatili konusunda hükümetten henüz net bir açıklama gelmiş durumda değil. İlk günü Pazar'a denk gelen Ramazan Bayramı'nda çalışanlar sadece 2 gün tatil fırsatı bulabildi. Kurban Bayramı ise;

1 Eylül Cuma, 2 Eylül Cumartesi, 3 Eylül Pazar ve 4 Eylül Pazartesi gününe denk gelecek. Bu durum da aynı Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi tatilin uzamasını engelleyecek gibi görünüyor.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.