Kur'an'ı okuyup anlamadan gelmeyin

Kur'an'ı okuyup anlamadan gelmeyin

Kağıthane'de gençlerle buluşan Yazar Ali Erkan Kavaklı, insanların sorunlarını öfkeyle çözemeyeceğini söyledi.

Kağıthane'de gençlerle buluşan yazar Ali Erkan Kavaklı, insanların sorunlarını öfkeyle çözemeyeceğini belirterek, "Tarih, öfkesini yenemeyen adamların hikayeleri ile doludur" dedi.
 
Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi Söyleşileri'nin ilk konuğu yazar Ali Erkan Kavaklı oldu. Hasbahçe Etkinlik Alanı'nda Kağıthaneli gençlerle buluşan Kavaklı, "İnsanların hiç bir problemin öfke ile çözülemeyeceğini bilmesi gerekiyor. Tarihte olan tüm savaşlardan sonra insanlar masaya oturur ve bir anlaşma yapar. Bu anlaşmayı akıl ile yaparlar. Kavga öfkenin işidir. Akıllı adam kavga etmez. Çünkü kavga ile çözebileceğin bir şey yoktur. Tarih, öfkesini yenemeyen, yönetemeyen adamların hikayeleri ile doludur. Bunun için ben size öfkenizi, şehvetinizi, istek, arzu ve aklınızı yönetin demeye geldim" diyerek gençlerin 10 yıl sonra nasıl bir insan olacağına bugün karar vermesi gerektiğini söyledi.
 
Osmanlı'nın yönetim anlayışı ile ilgili bilgi veren Kavaklı, "Dünya haritasının en problemli coğrafyaları Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlardır. Biz Balkanları 500, Kafkasları 600, Ortadoğu'yu da bin sene yönettik. Bizden önce de buralar kan gölüydü, bizden sonra da kan gölü" dedi.
 
Doğru müslüman olmak, Kur'an-ı Kerim'i anlamak konuları üzerinde gençlere bilgi veren Kavaklı, tarihten örnekler verdi. Kuranı Kerim'i anlayarak okumanın önemine değinen Kavaklı, "Okumayan, bilmeyen insan yükselemez ve geri kalır, değersizleşirler. Siz de eğer okumamışsanız kendinize değer vermezsiniz, başkası da size değer vermez ve değersiz biri olursunuz. Ot gibi yaşar, çöp gibi ölürsünüz" şeklinde konuştu.
 
Herkesin zekasını geliştirebileceğini söyleyen Kavaklı yazdığı iki kitapla ilgili bilgi verdi. Kavaklı, "Ben bir sürü kitap yazdım. Zeka ve hafıza geliştirmenin yöntemlerini içeren kitaplar. Ancak önce Kuranı Kerim'i okuyup anlamanız gerekiyor. O'nu okuyup, anlamadan gelmeyin" şeklinde konuştu.
 
Gençlerin gerçekleştirdiği sosyal çalışmaları anlatan Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi Sorumlusu Selahattin Çam,"Gençlik Meclisi bünyesinde oluşturduğumuz ekiplerimiz var. Bu ekiplerimizle birlikte eğitim projeleri, sosyal ve kültürel projeleri yürütüyoruz. Yine Gençlik Meclisi bünyesinde eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimler gönüllü eğitimciler tarafından veriliyor. Ücretsiz olarak Almanca, Osmanlıca, Kuran ı Kerim ve Arapça dil eğitimlerimiz var. Sosyal faaliyetlerimize örnek olarak da Darülaceze ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz projeleri gösterebiliriz. Engellilere yönelik çalışmalarımız ve kardeş köy okullarımıza verdiğimiz destekle de toplumun her kesimine hitap etmeye çalıştığımızı söyleyebiliriz" diyerek Gençlik Meclisi'nin işleyiş yapısı ve çalışma şekli hakkında bilgi verdi.
 
Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sedat Bika'nın lale figürlü plaket takdim ettiği Kavaklı, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.